3 ultimativni nasveti za atopijski dermatitis

Za vas smo pripravili 3 ultimativne nasvete, ki so že tisočerim pomagali, da so atopijski dermatitis spravili pod kontrolo!

Joj, kako srbi! Se tudi vi spopadate s kožno boleznijo imenovano atopijski dermatitis (znan tudi kot atopični dermatitis) ali pa imate na splošno izjemno suho in srbečo kožo?

Potem vam bodo zagotovo prišli prav ti trije nasveti, ki vam bodo pomagali spraviti vaš atopijski dermatitis pod kontrolo!

Ste pripravljeni? Pa začnimo!

Nasveti za atopijski dermatitis

Nasvet #1:
Odstranite odmrlo kožo s površine

Pridno vlažite svojo kožo s kremami, vendar se zdi, da nič ne pomaga? Potem imam za vas novico: nobeno mazilo na svetu ne more oživeti debele plasti mrtvih kožnih celic!

Edina rešitev je, da odmrle kožne celice odstranite in šele nato ponovno začnete – s svežo kožo.

Kako lahko to storite?

Luske odmrle kože odstranite z nežnim (!) pilingom in nato dobro namažite predele.

Pozor: izjemno pomembno je, da ne uporabljate grobega pilinga! Luskasta področja na koži, katero je prizadel atopijski dermatitis, so izjemno občutljiva in poškodovana.

Kateri piling je torej najbolj primeren za atopijski dermatitis? Berite naprej – vse vam bomo razložili 😊

Nasvet #2:
Pazite, da kože ne izsušite med umivanjem

Za večino ljudi, ki imajo atopijski dermatitis, je umivanje vedno težava – seveda se želite izogniti neprijetnemu telesnemu vonju, a voda sama odstrani zaščitno plast s kože.

Če imate atopijski dermatitis, je ta zaščitna plast vaše kože že tako poškodovana, zato morate biti pri umivanju še bolj previdni.

Težava ni samo v tem, da je vaša koža prekomerno suha, temveč tudi v tem, da bakterije lažje vstopijo v kožo – in to lahko privede do vnetja.

Na kaj moramo torej biti pozorni pri umivanju, če imamo atopijski dermatitis?

Nikoli ne uporabljajte preveč vroče vode (max. 32°C), čas umivanja naj bo čim krajši in ne uporabljajte mil, ki vam izsušijo kožo.

Zdaj boste rekli, da je to veliko lažje reči, kot narediti, kajne?

Trik je v tem, da moraš najti izdelek, ki vsebuje glicerin. Glicerin ohranja vlažilne lastnosti mila. Žal se glicerin odstrani iz večine industrijsko proizvedenih mil, ohranja pa se z naravnimi ročno izdelanimi mili.

Če vaše milo vsebuje naravna olja, ki kožo dodatno navlažijo, imate morda že zmagovalca proti atopijskem dermatitisu!

Nasvet #3:
Uporabljajte izdelke s to sestavino

Ker je pri atopijskem dermatitisu zaščitni sloj kože oslabljen, morate paziti, da situacije ne še dodatno poslabšate

Odlična sestavina, ki naravno in učinkovito nase veže različne nečistoče in bakterije, ne da bi pri tem dražila vašo kožo, je aktivirano oglje

Dekle s črnim milom Karbonoir

Aktivirano oglje se uporablja tudi v medicini, ker je tako učinkovito pri odstranjevanju toksinov. Zato je tudi idealno, da vaši občutljivi koži zagotovi dodatno zaščito pred bakterijami. 

Nekateri z atopijskim dermatitisom celo nanašajo čisto aktivirano oglje v prahu na prizadeta območja in ga pustijo učinkovati – kot si predstavljate, lahko zaradi tega nastane kar velik nered v kopalnici. Česa vsega ne naredimo za svojo kožo!

Ampak seveda je lahko tudi bolj preprosto. Na tisoče obolelih za atopijskim dermatitisom že prisega na to rešitev, ki združuje vse tri nasvete:

Katjino-milo

Črno milo Karbonoir

Po poročanju uporabnikov z atopijskim dermatitisom (pa tudi drugimi oblikami dermatitisa!), jih večina opazi izboljšanje že po nekaj tednih – po izkušnjah uporabnikov redna uporaba celo prepreči nove izbruhe

To naravno milo z aktiviranim ogljem je pomagalo že tisočerim, ki se spopadajo s to nič kaj prijetno kožno boleznijo, pa tudi drugimi vrstami dermatitisa, srbečice, rdečice, luskavice, suhe kože. 

(P.S.: Prav nič ne bomo jezni, če nam ne verjamete na besedo – raje si preberite komentarje in izkušnje uporabnikov mila!)

Mnenje atopijski dermatitis in črno milo Karbonoir

Kn črno milo vsebuje aktivirano oglje, ki čisti kožo in zagotavlja nežen, a učinkovit piling.

Je ročno izdelano v Sloveniji in vsebuje glicerin, pa tudi naravna rastlinska olja in masla, ki kožo negujejo tudi pozimi.

Ker so vse sestavine rastlinskega izvora in milo ni testirano na živalih, je primeren tudi za vegane. Poleg tega pa je milo zapakirano v prikupno embalažo brez plastike!

Več o Kn črnem milu pa lahko izveste na spletni strani!

Ogled izdelka >>

Upamo, da ste v članku izvedeli kaj novega, in da vam bodo ti nasveti pomagali pri blaženju ali celo odpravljanju atopijskega dermatitisa!

Ne pozabite, da poleg samega načina umivanja in nege kože, na stanje vaše kože vplivajo tudi drugi dejavniki, kot je na primer prehrana, zato vam priporočamo, da raziščete tudi ta področja. Predvsem pa – ne obupajte!

Verjamemo, da vam bo uspelo najti rešitev, in upamo, da vam bo pri tem pomagalo tudi naše milo

Za konec pa še enkrat torej ponovimo te 3 nasvete, da jih ne pozabimo:

3 ultimativni nasveti
za atopijski dermatitis:

  1. Piling je zelo pomemben, vendar naj bo nežen.
  2. Umivamo se z mili, ki vsebujejo glicerin, in ne uporabljamo preveč vroče vode.
  3. Uporabljamo izdelke, ki vsebujejo aktivirano oglje, ki poskrbi za nežen piling in nase veže bakterije, ne da bi kožo preveč razdražil.

Kn črno milo
z aktiviranim ogljem

12 €

30-dnevna garancija
Če z milom ne boste zadovoljni, vrnemo denar brez vprašanj!

Hitra in varna dostava
Vse pakete odpošljemo že takoj naslednje jutro!

Kn črno milo je:

Glavne sestavine:

Kaj o Kn črnem milu pravijo tisti, ki se borijo z atopijskim dermatitisom?

Mnenje atopijski dermatitis in črno milo Karbonoir
Mnenje atopijski dermatitis in črno milo Karbonoir
Mnenje atopijski dermatitis in črno milo Karbonoir
Mnenje atopijski dermatitis in črno milo Karbonoir

Izberi varčno pakiranje 5+1 gratis!

DRUGI ČLANKI

7 živil za mladostno kožo po 40. letu

Staranje kože in prezgodnje nastajanje gubic ima več vzrokov – marsikaj pa lahko naredimo že z manjšimi spremembami v prehrani. V članku vam predstavimo 7 živil, ki bodo koži pomagale ohraniti elastičnost in sijaj tudi po 40. letu!

Teh 5 živil je slabših za zobe kot sladkarije

Vsak otrok ve, da so sladkarije slabe za zobe. Obstajajo pa živila, ki lahko naše zobe poškodujejo celo bolj kot sladkor v navadnih sladkarijah. V članku predstavimo 5 živil, katerih se je potrebno izogibati, če želimo svoje zobe zaščititi pred zobno gnilobo in drugimi težavami. (V redu, smo samo ljudje – če se pod nobenim pogojem ne želite odreči tem živilom, imam na koncu te objave tudi nekaj nasvetov, kako lahko zmanjšate negativni vpliv teh živil.)

Krvavenje dlesni: 6 nasvetov za zdravljenje in preprečevanje

Ali med umivanjem zob pljuvate kri? Tega nikakor ne gre ignorirati – v večini primerov je krvavenje dlesni simptom vnetja dlesni, ki lahko vodi do k izgubi zob in vseh dolgotrajnih in dragih postopkov, ki so zaradi tega potrebni. Krvavenje dlesni se ne bo popravilo samo od sebe, zato je pomembno, da ukrepamo čimprej.