Kn Črno milo

uporaba        pogosta vprašanja       sestavine

UPoraba

Za črno milo predlagamo  vsakodnevno uporabodvakrat na dan – zjutraj in zvečer.

Uporaba mila za čiščenje …

Obraza

Las in lasišča

Telesa

Preglavice mi delajo …

AKNE, MOZOLJI, OGRCI, IZPUŠČAJI, KOŽNE NEPRAVILNOSTI, ODSTRANJEVANJE LIČIL

SUHO LASIŠČE, PRHLJAJ, IZPUŠČAJI, SRBEČICA

DERMATITIS, LUSKAVICA, SRBEČICA, KOŽNA PLESEN, INTIMNA NEGA, BRITJE, NEGA TELESA

Najučinkovitejša uporaba mila

1. Obraz navlažimo z mlačno vodo.

2. Milo nanesemo bodi si direktno na kožo ali pa ga z rokami namilimo in na obraz nanesemo zgolj peno.

3. S krožnimi gibi očistimo obraz.

4. Pri umivanju obraza pazimo, da milo ne zaide v oči in povzroči neprijeten, pekoč občutek.

5. Obraz speremo z mlačno vodo.

Kot vemo imajo lasje in lasišče različen pH, zato jih moramo tudi čistiti na drugačen način

1. Pred uporabo mila na lase nanesemo kapljico olja ter s tem preprečimo masten ali pa skrepan izgled las. 

2. Nato milo namilimo z rokami ter s krožnimi gibi zmasiramo lasišče, saj s tem pospešimo rast las in poskrbimo, da milo odstrani vso odmrlo kožo

3. Lase speremo z mlačno vodo.

Milo je primerno za umivanje celotnega telesa, rok ter intimnih predelov, saj ne vpliva na pH sluznice.

1. Milo lahko namilimo z rokami ali milo nanesemo direktno na kožo.

2. Milo pustimo na koži delovati minutko ali dve, in s tem pustimo aktiviranemu oglju, da res dobro očisti vso umazanijo s kože. 

3. Speremo z mlačno vodo.

Pogosta vprašanja

Če vas po prvi uporabi koža peče, ne skrbite – je popolnoma normalno. Več smo zapisali v članku, ki so ga lahko preberete tukaj https://karbonoir.si/zakaj-me-pri-uporabi-crnega-mila-karbonoir-srbi-koza/

Ker je milo topno v vodi, je pomembno, da ga po uporabi postavimo na suho, kjer ne bo imelo stika z vodo. Najbolj primerne za to so posodice za milo, ki imajo luknjice ali reže, saj tako voda odteče in prepreči, da bi se milo topilo in prehitro porabljalo.

Pri nekaterih uporabnikih pride do izbruha novih mozoljev zaradi čistilne moči aktiviranega oglja, saj na površje privede vso umazanijo, ki se nahaja v koži. Zato je potrebno milo uporabljati naprej, saj bo kožo očistilo, aktivirano oglje bo mozoljčke izsušilo, kokosovo in olivno olje pa bo kožo nahranilo in pomirilo.

Po umivanju in spiranju je potrebno kožo primerno nahraniti, s tem pa ji povrnemo njeno elastičnost in energijo. Poskrbeti moramo, da je koža ves čas dovolj vlažna, in da vlage ne izgublja, saj lahko to privede do poškodovane kože, ki pa potrebuje še dodatno nego.

Priporočljiva je vsakodnevna uporaba vsaj 14 dni. Vsekakor je odvisno od vsakega posameznika, kako je dovzeten in odporen na določene sestavine.

Ker je milo narejeno iz naravnih sestavin in nima dodanih nobenih alkodolov in konzervansov, je primerno tudi za naše najmlajše. Milo je tako primerno za dojenčke stare od 3 mesecev naprej, pa vse do 90-letnikov.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.

Sestavine in opozorila

kokosovo olje

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Sunflowseedate, Sodium Shea Butterate, Glycerin, Parfum, Charcoal powder, Benzyl Benzoate, Geraniol, Cinnamyl Alcohol.

GLAVNE SESTAVINE:olivno olje, kokosovo olje, voda, sončnično maslo, karitejevo maslo, glicerin, parfum in aktivirano oglje.

VARNOSTNA OPOZORILA:Izogibajte se stiku z očmi, saj lahko povzroči iritacijo. V kolikor se to zgodi, spirajte oči z obilo vode. Izdelka ne puščajte v stoječi vodi. Izdelek je namenjen zunanji uporabi in ni primeren za uživanje.