AKTIVIRANO OGLJE ZA BELJENJE ZOB

uporaba        pogosta vprašanja       sestavine

UPoraba

Aktivirano oglje lahko uporabljate skupaj z zobno pasto ali brez. Brez zobne paste bo aktivirano oglje imelo večji učinek in bo bolje očistilo zobe vseh škodljivih bakterij.

Za učinek beljenja zob priporočamo uporabo aktivnega oglja 2 x dnevno vsaj en mesec, medtem ko za vsakodnevno nego 1 x dnevno.

Ob prvih uporabah se vam bo aktivno oglje verjetno zatikalo na nekaterih predelih vaših zob in ob dlesnih. To je povsem običajno, saj se na ta način sprime z nečistočami, da pa oglje ne bo ostalo na zobeh, priporočamo, da oglje na tistih mestih odstranite samo z mokro zobno ščetko (brez oglja ali zobne paste).

Za najbolj efektivno uporabo aktiviranega oglja priporočamo našo Karbo-metodo, ki vam jo bomo priložili skupaj z letakom v paket.

aktivirano oglje karbonoir
aktivirano oglje karbonoir
Pri uporabi oglja priporočamo uporabo zobne ščetke Karbonoir, saj ima manj goste, mehke ščetine, prevlečene z aktiviranim ogljem. Mehke ščetine so namreč v kombinaciji z aktiviranim ogljem bolj primerne, saj zaradi strukture prahu, nežno očistijo ustno votlino in zob ne poškodujejo. Zaradi aktiviranega oglja pa se na ščetki ne bojo nabirale bakterije!

Pogosta vprašanja

Aktivirano oglje je primerno za vsakodnevno uporabo, saj je naraven izdelek in nima negativnega vpliva na zobe, dlesni ali celotno ustno votlino. Aktivirano oglje ima antibakterijski in protivneten učinek, kar pomeni, da odstranjuje bakterije in obloge, ki se v ustni votli naberejo čez dan.

Vsebina lončka zadostuje za približno 200 uporab – odvisno od pogostosti umivanja zob in količine, ki jo nanesete.

Priporočamo, da na ščetko nanesete za ščepec (toliko, kolikor lahko stisnete med palec in kazalec) oglja.

Če nosite zobni aparat, vam ne priporočamo, da uporabljate aktivirano oglje. Počakajte raje, da aparat snamete, nato pa vam bo oglje pomagalo odstraniti nadležne rumene madeže, ki pogosto ostanejo za aparatom na zobeh.

Aktivirano oglje se pridobiva iz kokosovih lupin in je 100 % naravno, zato je primerno tudi za nosečnice.

Aktivirano oglje se pridobiva iz kokosovih lupin in je 100 % naravno, zato je primerno tudi za otroke.

Aktivirano oglje je naraven izdelek, ki ima antibakterijsko in proti vnetno moč, kar pripomore k boljši higieni prav pri ljudeh z zobnimi prevlekami, mostički in implantati. Pri zobni portetiki marsikdaj pride do minimalnega odstopanja med zobom in prevleko, kar pomeni, da se začnejo pod prevleko nabirati obloge, to pa lahko privede do katastrofalnih posledic. Potrebno je tudi, da se prostor pod mostički in okrog zobnega implantanta dobro očisti. Kljub temu, da je aktivirano oglje črno se mostiček in prevleke ne obarvajo.

Marsikdaj se zgodi, da zobje ostanejo na določenih predelih črni, ker se oglje veže na umazanijo –  to pomeni, da pravilno deluje. Aktivirano oglje se zadrži na določenih mestih zato, ker gre za bolj trdovratne obloge, ki za odstranitev potrebujejo dalj časa.

S pomočjo aktiviranega oglja lahko odstranimo zobni kamen. Za takšno potezo je potrebno temeljito čiščenje. Po vsakodnevem ščetkanju je potrebno, da aktivirano oglje iz ustne votline ne speremo takoj, vendar, da ga pustimo delovati vsaj tri minute. Oglje lahko nanesemo na zobe in ga pustimo delovati čez noč. Zjutraj zobe ščetkamo in dodobra speremo.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.

Sestavine in opozorila

oglje sestsvine

INCI:

Activated Charcoal (EU certificated)

SESTAVINE:

aktivirano oglje (EU poreklo)

VARNOSTNA OPOZORILA:

Hranite izven dosega otrok. Izdelka ne zaužijte. Zaradi praškastih delcev se izogibajte vdihovanju izdelka. Hranite v hladnem in suhem prostoru. Izdelek ni primeren za osebe, ki imajo alergijo sestavino izdelka.