Kakšen piling za obraz je primeren za moj tip kože?

Obraz pa je običajno prvo, kar ljudje opazijo. Eden najboljših in najpreprostejših načinov, kako lahko izboljšaš zdravje in izgled svoje kože na obrazu, je z rednim in pravilnim izvajanjem pilinga obraza!

Prvi vtisi je še kako pomembna stvar!

Obraz pa je običajno prvo, kar ljudje opazijo. Eden najboljših in najpreprostejših načinov, kako lahko izboljšaš zdravje in izgled svoje kože na obrazu, je z rednim in pravilnim izvajanjem pilinga obraza!

V članku boste izvedeli:

  • Kaj je piling?
  • Zakaj je pomemben?
  • Kakšne vrste piling je primeren za tvoj tip kože?
  • Kako naj uporabljam Kn črno milo za moj tip kože?
  • Dodatni nasveti za piling za obraz

Kaj je piling za obraz?

Piling je proces, pri katerem s kože odstranimo mrtve kožne celice, z uporabo kemijskih preparatov, drobnih zrnastih delcev ali kakšen drug pripomoček za piling.

Piling za obraz” pa je tudi izraz za sredstvo, s katerim izvajamo piling!

Vrste pilinga za obraz

Poznamo različne vrste pilinga za obraz, v splošnem pa jih lahko ločimo na dve skupini: fizični in kemični piling za obraz.

Fizični piling za obraz

Fizični piling za obraz je takšen piling, ki vsebuje drobne delce, na primer mleto kavo, sladkor, aktivirano oglje itd. Žal veliko fizičnih pilingov za obraz vsebuje mikrodelce plastike, ki na koncu pristanejo v oceanih. 

Najboljši fizični piling za obraz je tak piling, ki vsebuje čim manjše, čim manj abrazivne delce.

aktivirano oglje

Kemični piling za obraz

Pri kemičnih preparatih za piling obraza se uporabljajo kisline, ki “poškoduje” zunanjo plast kože, katera se nato olušči. 

Uporabljajo se različne kisline, odvisno od želene “globine” pilinga, na primer  AHA, BHA, TCA kisline.

Kemični piling za obraz in ženska

Zakaj je piling obraza pomemben?

Piling obraza ima ogromno pozitivnih posledic za zdravje in izgled kože.

Z rednim in pravilnim izvajanjem pilinga za obraz ne poskrbite zgolj za zdravo, sijočo kožo v tem trenutku, temveč tudi v prihodnosti. 

1. Piling pomaga odmašiti pore

Piling s površja kože odstrani mrtve celice, suho kožo in druge delce, katerih brez pilinga morda ne bi tako uspešno odstranili, in s tem prepreči, da bi ti prodrli globje in zamašili pore.

2. Piling obraza preprečuje ogrce in akne

Ker piling odmaši pore, s tem tudi preprečuje nastajanje ogrcev in aken, saj se olja, katera koža izloča, ne ujamejo pod plast mrtvih celic in suhe kože (kar lahko sicer povzroči izbruh aken).

ogrci

3. Ostali izdelki za nego kože postanejo bolj efektivni

Če redno izvajamo piling kože in tako odstranjujemo mrtve celice, bodo ostali izdelki za čiščenje in nego kože lahko prodrli globje in tako bolje opravili svojo nalogo!

To je še posebej pomembno za kreme in serume – če lahko serum prodre globje v kožo, bodo rezultati veliko boljši.

4. Reden piling obraza pomeni več kolagena

Če redno izvajate piling, bo vaša koža pričela proizvajati več kolagena. Kolagen pomaga kožo narediti bolj mladostno, elastično in že na pogled polno energije!

Kakšen piling za obraz je primeren za moj tip kože?

Ko načrtujemo svojo rutino za piling obraza, moramo upoštevati tudi tip kože, saj bomo z napačno rutino težje dosegli želene rezultate ali pa kožo celo poškodovali.

1. Mastna koža

Če imaš bolj mastno kožo, je piling obraza nekaj, česar ne smeš preskočiti v svoji rutini!

Mastna koža je še bolj nagnjena k zamašenim poram in torej tudi izbruhom aken, zato je pomembno, da redno odstranjujemo maščobe in odmrle celice s površja.

Piling za obraz za mastno kožo

Vsak dan izvajajte nežen piling, do dvakrat na teden pa še močnejši piling (vedno priporočamo izbiro naravnega pilinga – lahko ga doma izdelate kar sami!). 

Kljub mastni koži med pilingom obraza ne bodite pregrobi, saj lahko tudi mastna koža slabo reagira na agresiven piling. 

Če po pilingu potrebujete kremo, uporabite takšno, ki ni premastna in ne bo zamašila por.

ženska-koža-mastna
CRNO MILO KARBONOIR
Karbonoir svetuje: piling mastne kože s Kn črnim milom

Za vsakodnevni nežni piling priporočamo Kn črno milo, ki je zelo učinkovito pri mastni koži. Mikrodelci aktiviranega oglja so izredno primerni za vsakodnevni nežni piling.

Za najboljši učinek svetujemo, da milo nežno podrgnete direktno po koži (namesto, da ga spenite v rokah). 

Nekateri uporabniki mila, ki so nagnjeni k mastni koži, opazijo še boljše rezultate, če milnico še pustijo nekaj časa na koži. 

CRNO MILO KARBONOIR

2. Normalna koža

Pri normalni koži je T-cona (čelo, brada, nos) morda malce bolj mastna, sicer pa je koža v ravnovesju, niti premastna niti presuha, ima fine pore in ni nagnjena k občutljivosti (in raznim reakcijam kot so rdečica, srbečica).

Tudi pri normalni koži je piling izjemno pomemben in ga ne gre zanemarjati!

Piling za obraz za normalno kožo

Zelo nežen piling je primeren za vsak dan, redkeje (enkrat na teden ali po potrebi) pa si privoščite še malo močnejši piling, vendar bodite pozorni, da piling ni pregrob in da nekaj časa po pilingu na kožo ne nanašate ličil.

pexels-andrea-piacquadio-3763999 (Small)
Karbonoir črno naravno milo
Karbonoir svetuje: piling normalne kože s Kn črnim milom

Tudi za normalno kožo vam za vsakodnevni nežni piling svetujemo Kn črno milo, ki bo kožo obenem še nahranil. Priporočamo enak postopek kot pri mastni koži, a milnice ne puščajte dlje časa na obrazu. 

Karbonoir črno naravno milo

3. Mešana koža

Mešana koža ima predele, ki so premastni (običajno T-cona), ter predele, ki so presuhi. Pri takšni koži je izbira prave kozmetike za čiščenje in nego kože lahko težavna, saj bo izdelek, ki je bolj primeren za mastno kožo, razdražil suhe predele, izdelek, ki je primeren za suho kožo, pa slabo vplival na mastne predele.

Tudi mešana koža pa brez dvoma potrebuje piling. 

Piling za obraz za mešano kožo

Piling izvajajte vsak drugi ali tretji dan, odvisno od občutljivosti vaše kože. Osredotočite se na mastne predele obraza (navadno je to T-cona: čelo, nos, brada), pri suhih pa bodite previdni in čim bolj nežni med masiranjem.  

Po pilingu obraza uporabite hranilno kremo na predelih obraza, kjer je koža suha.

koža-ženska-pol (Medium)
Karbonoir črno naravno milo
Karbonoir svetuje: piling mešane kože s Kn črnim milom

Če za piling in čiščenje obraza uporabljate Kn črno milo, svetujemo, da z milom direktno (nežno) podrgnete po mastnih predelih obraza, in se tudi pri masiranju (s prsti) osredotočite bolj na te predele.

Po pilingu obraza s črnim milom priporočamo, da na suhe predele kože nanesete naravni negovalni serum

Karbonoir črno naravno milo

4. Suha koža

Morda se ti zdi, da piling ni primeren za suho kožo, a temu ni tako. Vsaka koža redno menjuje kožne celice in tudi pri suhi koži moramo odmrle celice redno odstranjevati.

Piling za obraz za suho kožo

Nežen piling izvajajte dvakrat na teden, ali pa malo močnejši piling enkrat na teden. Rednost izvajanja pilinga prilagajajte glede na reakcijo vaše kože. Če je vaša koža bolj občutljiva in preveč burno reagira na piling, ga izvajajte redkeje, pri masiranju bodite nežni in tudi nekoliko skrajšajte čas pilinga/masiranja.

Vedno bodite pozorni, da piling ni pregrob ali preveč agresiven! Pri izvajanju pilinga bodite zelo nežni, obraz pa si vedno sperite z bolj hladno vodo.

Po pilingu kožo navlažite s hranilni kremo

Piling za obraz in suha koža
Karbonoir svetuje: piling suhe kože s Kn črnim milom

Pri uporabi Kn črnega mila za piling obraza vam svetujemo, da ste pri nanosu in vtiranju mila čim bolj nežni. Ko si milnico spirate z obraza, naj bo voda hladna.

Po pilingu priporočamo uporabo naravnega hranilnega seruma (ali pa drugo naravno kremo, ki vam ustreza), da kožo dodatno navlažite in nahranite.

5. Zrela koža

Reden piling je eden najboljših načinov kako ohraniti kožo mladostno in sijočo. Če uporabljate pomlajevalne kreme, bodo te tudi veliko bolje učinkovale, če boste pred uporabo izvedli nežen piling obraza.

Piling za obraz za zrelo kožo

Nežen piling za obraz izvajajte dva do šitirikrat na teden. Po pilingu vedno uporabite hranilno kremo. Uporaba hranilnih krem in krem proti gubicam je najbolj priporočljiva ravno po pilingu obraza, saj bo koža takrat najlepše absorbirala kremo. 

zrela koža (Small)
Karbonoir svetuje: piling zrele kože s Kn črnim milom

Kn črno milo nežno nanesite na kožo na obrazu in nato s prsti nežno masirajte do pol minute. Milo sperite z mlačno vodo.

Pri zreli koži zelo priporočamo uporabo našega hranilnega pomlajevalnega seruma

Piling za obraz: dodatni nasveti

Vedno izberi naravno

Agresivni kemični pilingi ali mehanski pilingi s koščki plastike in drugimi nenaravnimi sestavinami so na dolgi rok slaba izbira za tvojo kožo (in za naravo)!

Nobene potrebe ni po uporabljanju takšnih sredstev, saj lahko z močjo narave uspešno (in še bolje) dosežemo iste rezultate.

Rutino prilagajaj glede na stanje kože

Stanje kože ni vedno enako. Odraža lahko spremembe v prehranjevanju, spreminja se glede na letni čas (pozimi je suha koža običajno še bolj suha, občutljiva koža še bolj nagnjena k reakcijam, ipd.) 

Zato nikakor ne vztrajajte pri isti rutini, če opazite spremembe na koži. Rutino prilagajajte glede na stanje in reakcijo vaše kože.

Kn črno milo kot piling za obraz

Pri Karbonoirju prisegamo na naše visokokvalitetno aktivirano oglje iz kokosovih lupin- po naših dolgoletnih izkušnjah je to resnično eno najboljših naravnih sredstev za nežen in efektiven piling! V kombinaciji z ostalimi naravnimi sestavinami v Kn črnem milu pa je prav nepogrešljiv v tvoji rutini, saj poskrbi za piling, čiščenje in nego v enem.

Karbonoir črno naravno milo

Po pilingu obraza kožo nahranimo

Piling odstrani mrtve kožne celice in nečistoče s kože, kar pomeni, da lahko hranilne in negovalne učinkovine krem in serumov prodrejo veliko globje v kožo in tako tudi bolje učinkujejo. Zato hranilne in pomlajevalne kreme vedno uporabimo po pilingu obraza.

Pilinga ne izvajajte samo na obrazu

Mrtve kožne celice in umazanije se ne nabirajo samo na obrazu! 

Izogibajte se pilingom za telo, ki vsebujejo nenaravne sestavine ali mikrodelce plastike, ki so izjemno škodljivi za okolje. Priporočamo uporabo Kn črnega mila, svoj piling za telo z aktiviranim ogljem pa lahko naredite kar sami doma s pomočjo aktiviranega oglja iz kokosovih lupin

Najboljša naravna kombinacija za piling in nego obraza

Ta idealni par bo poskrbel za temeljito naravno nego tvoje kože.

Drugih izdelkov ne boste potrebovali, saj črno milo poskrbi za nežen piling, kožo globinsko očisti in nahrani, ter omogoči, da hranilne in pomlajevalne naravne učinkovine seruma prodrejo globoko v kožo!

Karbonoir črno naravno milo

Ročno izdelano črno milo

anti-age

Negovalni pomlajevalni serum

Najboljša kombinacija

Paket najboljša kombinacija

Prihrani - 23%

DRUGI ČLANKI

7 živil za mladostno kožo po 40. letu

Staranje kože in prezgodnje nastajanje gubic ima več vzrokov – marsikaj pa lahko naredimo že z manjšimi spremembami v prehrani. V članku vam predstavimo 7 živil, ki bodo koži pomagale ohraniti elastičnost in sijaj tudi po 40. letu!

Teh 5 živil je slabših za zobe kot sladkarije

Vsak otrok ve, da so sladkarije slabe za zobe. Obstajajo pa živila, ki lahko naše zobe poškodujejo celo bolj kot sladkor v navadnih sladkarijah. V članku predstavimo 5 živil, katerih se je potrebno izogibati, če želimo svoje zobe zaščititi pred zobno gnilobo in drugimi težavami. (V redu, smo samo ljudje – če se pod nobenim pogojem ne želite odreči tem živilom, imam na koncu te objave tudi nekaj nasvetov, kako lahko zmanjšate negativni vpliv teh živil.)

Krvavenje dlesni: 6 nasvetov za zdravljenje in preprečevanje

Ali med umivanjem zob pljuvate kri? Tega nikakor ne gre ignorirati – v večini primerov je krvavenje dlesni simptom vnetja dlesni, ki lahko vodi do k izgubi zob in vseh dolgotrajnih in dragih postopkov, ki so zaradi tega potrebni. Krvavenje dlesni se ne bo popravilo samo od sebe, zato je pomembno, da ukrepamo čimprej.