nega kože po petdesetem:
to je moja nova rutina!

z martino šlabnik

Martina Šlabnik v članku razkrije svoje najljubše trike za mladnostno in sijočo kožo ter predstavi kombinacijo naravnih slovenskih izdelkov za nego kože, ki so jo najbolj navdušili!

Prihajate v zrela leta ali ste že tam? Ste zadovoljne s stanjem in videzom vaše kože? Bi se na vašem obrazu našlo kaj, kar bi želele nekoliko izboljšati? Morda pa lahko skupaj poiščemo kakšno enostavno rešitev.

Moje ime je Martina Šlabnik in z največjim zadovoljstvom urejam spletno stran, Facebook in IG profil Urejene po petdesetem. Z veseljem raziskujem, kako lahko z naravnimi dodatki ali preprostimi spremembami izboljšamo naš videz in počutje – in ta spoznanja bom danes delila z vami!

Zrela leta so najlepša leta

Prepričana sem, da se strinjate, da smo v najlepših letih življenja.

Bolj ko smo zrele, bolj smo zadovoljne s seboj, bolje se poznamo, naučile smo se samostojnosti in pridobile vso potrebno samozavest. Preživele smo že različne poraze in razočaranja, zato znamo sočustvovati z drugimi. Cenimo svoj čas, zato ga ne zapravljamo za nepomembne reči. Znamo uživati v srečnih trenutkih življenja in znamo ločiti seme od plev.

In da bi bil ta naš čudoviti čas čim daljši in čim lepši, se bomo seveda potrudile, da se bomo počutile dobro. Dobro pa se bomo počutile, če bomo zadovoljne s seboj in tudi s svojim izgledom.

Danes bi vam rada predstavila nekaj preprostih, a bistvenih korakov, ki vas bojo pripeljali do negovanega in sijočega obraza.

Naj poudarim, da nisem kozmetičarka ali stroka – do nekaterih zaključkov sem prišla z raziskovanjem in preizkušanjem. Govorila bom torej o svojih izkušnjah.

Zakaj se koža stara in kaj lahko storim?

Struktura naše kože se z leti spreminja in najprej se pojavijo gube, pri nekaterih že po 25. letu. Gube se pojavijo na različnih delih obraza in so naprej plitve, s časom pa postanejo bolj opazne.

Na izgubo volumna najbolj kaže negativen in žalosten izraz na obrazu, saj se z izgubo volumna spremeni videz obraza.

Izguba gostote kože pa se najpogosteje pojavi pri ženskah po menopavzi in se pojavi na celem obrazu.

In zakaj se koža stara? Staranje kože ni posledica enega samega vzroka, ampak kombinacije različnih dejavnikov – kajenje, prehrana, onesnaženost okolja, sonce, stres, premalo vode, premalo počitka in pomanjkljiva nega.

Na nekatere od teh vzrokov lahko vplivamo, na nekatere seveda ne moremo.

Vsekakor pa lahko za lepšo polt in kožo veliko naredimo s pravilno nego.

Koža, ki ni dobro negovana, se hitreje stara. To pomeni, da moramo pozornost nameniti temu, da je koža redno očiščena, nahranjena in navlažena!

Kako izbirati izdelke za nego kože?

V nadaljevanju bomo spregovorile o izbiri izdelkov za nego kože.

Znano je, da koža ni samo organ za izločanje, ampak tudi sprejema. In v telo sprejme ter vpije vse, kar ji ponudimo.

Na kaj moramo torej biti najbolj pozorni pri izbiri izdelkov za kožo?

Koža vpije vse, kar ji ponudimo!

Kot sem že omenila, koža ni samo organ za izločanje, ampak tudi sprejema, zato je še kako pomembno, kaj ji ponudimo.

Pravzaprav je zadeva zelo podobna kot s prehrano, ki jo vnašamo v naše telo. O pomenu zdrave in naravne prehrane vsi že veliko vemo in se zavedamo pomena zdravega načina prehranjevanja. Na pomen naravnih kozmetičnih izdelkov pa nismo vedno tako pozorni, čeprav jih enako kot hrano, samo preko kože, vnašamo v svoje telo.

Preprost, a pomemben korak: menjava mila!

Najbolj osnovna in preprosta, vendar bistvena stvar, ki jo lahko sami naredimo, je zamenjava mila.

Ja, res je zelo preprosto in ko to storimo, si lahko brez težave z milom odstranimo ličila in očistimo obraz.

Industrijska mila so pretežno izdelana na osnovi detergentov in imajo močan čistilni učinek, ki je za pomivanje posode sicer zelo dobrodošel, za nego kože pa seveda ne.

Zato je bolje, da namesto sintetičnih proizvodov uporabimo naravna mila, ki kožo ne samo očistijo, pač pa tudi negujejo.

Image from iOS-16

Pri izbiri smo pozorni tudi na postopek izdelave

Poleg samih sestavin pa je pomemben tudi sam postopek izdelave izdelka.

V naravnih milih, ki se izdelujejo po hladnem postopku, se ohranijo vse koristne negovalne in hranilne lastnosti naravnih sestavin.

Ker tudi sama izdelujem medena mila po hladnem postopku, lahko z vso gotovostjo potrdim kakovost takšnih mil.

Priporočam črno milo mladega slovenskega podjetja Karbonoir.

Gre za naravno, ročno izdelano milo, ki poleg hladno stiskanih bio rastlinskih olj in masel vsebuje tudi posebno sestavino, ki je zelo dobrodošla v izdelkih za čiščenje in nego kože – to je aktivirano oglje iz kokosa.

Z naravnim črnim milom očiščen obraz pa je že pripravljen za nanos hranilnega pomlajevalnega seruma.

po čiščenju kožo nahranimo in navlažimo

Po čiščenju je naša koža pripravljena za nanos naravnega hranilnega seruma.

Pri zreli koži je priporočljiva izbira seruma, bolj kot kreme, saj serumi vsebujejo visoko koncentracijo aktivnih sestavin.

Ker so serumi manj mastni pa tudi omogočajo lažjo absorpcijo. Pri kremah in serumih je izbira naravnih sestavin še toliko bolj pomembna, saj jih koža v celoti vpije v telo.

za optimalne rezultate - masaža!

Serum bomo zato nežno umasirale na predel obraza, vratu in dekolteja.

Z masažo bomo poskrbele za dodatno prekrvavitev kože in za bolj čvrste mišice na obrazu, vratu in dekolteju, kar posledično pomeni tudi lepšo kožo in zmanjšanje gub.

Uporaba seruma v kombinaciji z masažo je torej lahko zmagovita kombinacija. Masaža obraza deluje tudi izjemno poživljajoče in ta občutek bomo zaznale takoj.

Karbonoir anti-age serum

Ker se serum zelo hitro vpije v kožo, nam tudi masaža ne bo vzela veliko časa. Pomembno pa je, da jo naredimo vsak dan ob nanosu seruma.

Zavedajmo se dejstva, da štejejo tiste stvari, ki jih počnemo vsak dan.

Vsak dan pa jih bomo počele, če nam ne bodo vzele veliko dodatnega časa, saj vsi vemo, da živimo v stalnem pomanjkanju te dobrine.

Karbonoirjev pomlajevalni serum je seveda razkošen, prefinjen in učinkovit zaradi sestavin, iz katerih je narejen:

Sladki mandlji naredijo kožo naredi mehko, elastično in mladostno.

Kokosovo olje ima izredno vlažilno moč in prepreči izsuševanje.

Jojoba deluje antibakterijsko in vsebuje naravno prisoten vitamin E.

Listi manilkare poskrbi, da je koža bolj gladka, napeta in sijoča.

Anti age sestavine

Semena aleksandrijske sene blažijo vnetja, povečajo regeneracijo celic in proizvajanje kolagena.

Vitamin E zavira prezgodnje nastajanje gubic, kožo vlaži in izboljša elastičnost in prožnost.

MOJA DNEVNA RUTINA

v 4 enostavnih korakih

Kot ste že lahko tudi same opazile, smo naredile nekaj korakov, ki niso posebno zahtevni in od nas ne terjajo popolne spremembe navad, pač pa le nekaj preprostih dodatkov, ki ne bodo bistveno posegli v naš ustaljeni ritem – bodo pa pozitivni učinki vidni na naši koži!

Naša nova dnevna rutina za kožo bo izgledala tako:

1.KORAK

naravno milo

Največja sprememba je seveda zamenjava industrijskih mil z naravnimi in prepričana sem, da je to dejanje, ki ga ne bo težko vzljubiti.

Z naravnim milom (priporočam Karbonoirjevo ročno izdelano črno milo) si očistimo tudi obraz, tako da obraz enostavno namilimo in spremo z vodo.

Priporočam, da za čiščenje obraza uporabljamo majhne make-up brisačke, ki jih vedno po uporabi enostavno operemo. To je tudi bistveno bolj ekološko od drugih sredstev za čiščenje obraza.

Karbonoir črno naravno milo

2.KORAK

pomlajevalni serum

Mikrodelci aktiviranega oglja v milu poskrbijo tudi za nežen piling, zaradi katerega se bo serum veliko lažje vpil v kožo.

Naravni pomlajevalni serum bomo nežno umasirale po obrazu, vratu in dekolteju.

Masaža deluje tudi izjemno poživljajoče in ta občutek bomo seveda zaznale takoj.

3.KORAK

masaža in joga obraza

Nežno masažo izvajamo že med nanosom seruma.

Za še boljše rezultate lahko po nanosu seruma uporabimo valjček iz žada. Tudi uporaba valjčka že takoj poraja prijetne občutke, kljub temu, da so razlike vidne šele po določenem času uporabe. Masirajmo vsak del obraza posebej tako, da z valjčkom nežno zapeljemo preko obraza

Z valjčkom masiramo tudi vrat in dekolte. Če bomo valjček uporabljale zvečer ob gledanju televizije, nam to ne bo vzelo dodatnega časa in bo tako bolj verjetno, da ga bomo uporabljale vsak dan.

Še bolj čvrsto, čisto in enakomerno kožo pa bomo dosegle z uporabo ventuze. Enako kot masažo z valjčkom, lahko tudi masažo z ventuzo delamo zvečer ob gledanju televizije.

In ker je na našem obrazu kar 57 mišic, je prav, da jih razgibamo in učvrstimo, enako kot ostale mišice na našem telesu. To seveda zelo dobro naredimo z vajami obrazne joge. 

Najlepše pri tem je, da lahko vaje joge obraza izvajamo kjerkoli in kadarkoli: na sprehodu, na poti v službo, ob brskanju po spletu, ob branju knjige… Izgovori, da za to nimamo časa, torej tukaj gladko odpadejo. 

4. KORAK

gibanje in pozitivna naravnanost

Poleg zmerne, uravnotežene in zdrave prehrane in dovolj vode – bi tukaj posebej omenila samo še gibanje na svežem zraku. 7.500 do 10.000 korakov pomeni približno eno uro časa, oziroma okrog sedem kilometrov energične hoje. Hodimo lahko v vseh letnih časih, v vsakem vremenu in ob kateremkoli času dneva.

In če vsemu temu dodamo še pozitivno naravnanost, sem prepričana, da je to zmagovita kombinacija za naše dobro počutje.

Seveda ne moremo pričakovati, da bomo v življenju izkušali samo prijetne stvari,  zavedajmo pa se, da je od nas odvisno, kakšen pomen bomo pripisale dogodkom, ljudem ali stvarem okrog nas. To pa pomeni, da same vplivamo na svoja čustva in razpoloženje. Hvaležnost, skromnost, strpnost in spoštovanje pa so tisti drobni dodatki, zaradi katerih bomo še bolj zažarele.

Za lepšo polt in kožo in pa za splošno dobro počutje bi seveda toplo priporočila tudi uporabo savne. 

Držimo se rutine in rezultati bodo kmalu opazni!

Prepričana sem, da sem vas spomnila na zelo preproste stvari, ki jih po večini vsi že poznamo. Morda samo včasih malo pozabimo nanje, zato seveda ni odveč, če jih večkrat ponovimo. Enako je tudi pomembno, da smo dosledne in vse majhne spremembe in navade izvajamo redno, kajti le tako se bomo lahko veselile napredka in rezultatov. 

Če bomo tej rutini dosledno sledile, bodo rezultati vidni tudi na našem obrazu!

Drage dame!

Lepo se vam zahvaljujem za pozornost in upam, da ste pridobile dovolj uporabnih informacij, s katerimi boste v prihodnjih mesecih svojo kožo pričele transformirati v zdravo, sijočo in bolj mladostno kožo, katero si zaslužite.

Ob naročilu spodnjega paketa 3x ČRNO MILO + ANTI-AGE SERUM uporabite mojo kodo za dodatni popust

Tako boste prihranile 27%!

uporabi kodo: UREJENEPO50

Čas je za novo dnevno rutino za zdravo, mladostno in sijočo kožo!

Najboljša kombinacija

za naravno nego zrele kože

paket Najboljša kombinacija

63 €

50 €

Če naročite zdaj, vam paket odpošljemo takoj jutri zjutraj!

30-dnevna garancija: v primeru nezadovoljstva vrnemo denar – brez vprašanj!

Paket lahko naročite tudi preko telefona:
040-507-560

Kaj pa o milu in serumu pravijo uporabnice?

Če naročite zdaj, vam paket odpošljemo takoj jutri zjutraj!

30-dnevna garancija: če ne boste zadovoljni, vrnemo denar!

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.