IMATE TEŽAVE Z LASIŠČEM IN NEČISTO KOŽO?

Neverjetno enostavno

Uporabljali so ga že starodavni Egipčani, tisoče let nazaj (Kleopatra naj bi ga uporabljala pri ličenju). Nega obraza, nega las, nega zob in še veliko več je bilo uspešno opravljeno s to sestavino.

Egipt

Nekoč veljalo tudi za univerzalni protistrup, kar se promovira še danes. Kaj je ta sestavina in kako deluje? Berite naprej.

Aktivirano oglje! Ne govorimo o oglju za žar. Tistega ne uporabljate saj je škodljivo in polno kemikalij. Aktivirano oglje je črn prah, narejen iz kokosovih lupin. Oglje se ”aktivira” z obdelavo pri zelo visokih temperaturah, kar mu omogoči lastnost, da absorbira veliko količino bakterij, strupov, olj in ostalih toksinov. Deluje tako, da nase veže škodljive snovi in jih tako odstrani iz želenega območja.

VRHUNSKA ČRNA SESTAVINA

Uporaba aktiviranega oglja kot nega obraza in lasišča se vam morda ne zdi najbolj glamurozna, vendar je dokazano, da ima mnogo zdravilnih in lepotnih koristi.

Aktivirano oglje

Res je, predlagamo vam uporabo aktiviranega oglja na vaši koži in laseh. Vedno več ljudi je navdušenih nad rezultati dodajanja aktiviranega oglja v svojo lepotno rutino. Deluje takole: ker se toksini držijo aktiviranega oglja, ta naredi dobro globinsko čiščenje in razstrupljanje. Nega obraza in las tako postaneta popolnoma naravna saj na vaše telo ne boste dodali nobenih kemikalij.

NAJBOLJŠI NAČINI ZA ČIŠČENJE OBRAZA IN LASIŠČA

MANJŠE PORE

Čez dan nam toksini iz okolja mašijo pore. Ne boste verjeli kakšno škodo povzroča onesnaženost zraka povzroča vaši koži! Ko pore niso čiste, ni čista vaša koža. Aktivirano oglje (ko ga uporabljamo v obliki pilinga za obraz) nase veže umazanijo in jo izvleče por. Piling uporabite za odstranitev mrtve kože in izkusite še globje čiščenje. Nega kože še nikoli ni bila tako učinkovita.

Priprava pilinga: aktiviranemu oglju dodamo koruzni zdrob ali morsko sol. 

Piling z aktiviranim ogljem

URAVNOTEŽENOST MASTNE KOŽE

Aktivirano oglje je prav tista rešitev, ki jo potrebujete za uravnoteženost mastne kože. Z aktiviranim ogljem v obliki maske povlečete nezaželena odvečna olja iz vaše kože. To počnite enkrat ali dvakrat na teden, da se koža ne izsuši. Če že imate suho kožo je najbolje, da se maske z aktiviranim ogljem izognete ali pa po vsaki uporabi na kožo nanesite kremo. 

Priprava maske: aktiviranemu oglju dodamo dve žlički aloe vere. V primeru zelo suhe kože aloe vero zamenjamo z kokosovim oljem.

Maska za obraz iz aktiviranega oglja

BLAŽENJE AKEN

Odvisno od specifike vaših aken (kako hudo je, kaj jih povzroča in kaj se poleg tega dogaja) vam aktivirano oglje lahko pomaga. Nega kože z aknami potrebuje aktivirano oglje v obliki mila. Je nežno, kar zagotovi previdne in nežne pilinge, ki jih potrebujete. Aktivirano oglje v milu bo prav tako absorbiralo olja in toksine na in pod kožo.

UMIRITE, POZDRAVITE PIKE IN RAZDRAŽENO KOŽO

Ne glede na to ali vas je pičila čebela ali pa ste si spraskali del kože vam aktivirano oglje lahko pomaga pri zdravljenju in lajšanju simptomov. Za manjše kožne bolezni (vključno z ugrizi žuželk, brazgotinami, urezninami, odrgninami in manjšimi infekcijami) na kožo nanesite aktivirano oglje kot pasto. Ko ga tako nanesemo, pomaga absorbirati strup in okužbo. Prav tako zmanjša oteklino in bolečino. 

Priprava paste: počasi dodajajte malo vode v nekaj aktiviranega oglja v obliki praha in mešajte, dokler ne nastane mazljiva snov. To lahko uporabljate tudi kot kremo za britje.

Blaženje pika žuželke

ODSTRANITE TOKSINE IN PRHLJAJ IZ VAŠEGA LASIŠČA

Šampon z aktiviranim ogljem detoksira lase tako, da pritegne umazanijo in olja, ki se nato splaknejo z vodo. Ker je nežen, ne bo motil vaše naravne ravni vlage lasišča. Aktivirano oglje dodajte svojemu šamponu ali pa kot šampon uporabite milo z aktiviranim ogljem.

Prhljaj

DODAJTE LASEM VOLUMEN

Če imate v laseh veliko umazanije in olj boste izgubili volumen in navadno šamponiranje las ne bo pomagalo. Dejstvo je, da las lahko pridobi 4% svoje lastne telesne mase, ko se nanj zalepijo umazanija iz onesnaženega zraka, olja iz lasišča in suhi šamponi. Navadni šamponi odstranijo površinsko umazanijo, aktivirano oglje pa očisti globinsko. Prav tako aktivirano oglje ne pusti sledi, ki jih pustijo nekateri šamponi, zaradi česar postanejo lasje lažji in pridobijo več volumna.

Zimski volumen las

ODPRAVITE TEŽAVE LASIŠČA

Prhljaj, rdečico, oljnato in srbečo kožo lahko razbremenite z aktiviranim ogljem. Lahko ga uporabite kot tretma lasišča pred šamponiranjem ali pa uporabite šampon z aktiviranim ogljem oz. milo. Ta bo odstranil toksine tako iz kože kot iz las. Torej, aktivirano oglje dodajte k svojemu šamponu. Poskrbelo bo, da je vaše lasišče čisto in razmaščeno, pri tem pa ga ne bo izsušilo in razdražilo.

Podobni članki

Pustite komentar