Novo: Konjac gobica za obraz

Se nevede in po nepotrebnem zastrupljate? Nežen deodorant je lahko že dobra rešitev

Sanja - slider

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nežen deodorant, ki prepreči neprijetni vonj brez zastrupljanja!

Veliko nepotrebnih strupov, ki jih redno vnašamo v telo, lahko odstranimo že samo z zamenjavo konvencionalnih deodorantov in antiperspirantov z naravnimi in ravno tako učinkovitimi deodoranti. Antiperspiranti in deodoranti vsebujejo namreč ogromne količine zdravju škodljivih snovi, med katere v prvi vrsti sodijo aluminijeve spojine in parabeni.

Zakaj bi sploh uporabljali nežen deodorant? Katere so tiste stvari, ki bi se jim morali pri deodorantih izogibati?
Aluminijev klorohidrat tako kot drugi elementi prehaja v telo na različne načine (s hrano, vodo in z uporabo kozmetičnih izdelkov) in se v njem kopiči, pri čemer lahko povzroča živčnost, glavobole, pozabljivost, izgubo spomina, motnje v govoru, anemičnost, osteoporozo, zmanjšano delovanje jeter in ledvic. Pri bolnikih z Alzheimerjevo boleznijo so v živčnih celicah možganov našli tudi do štirikrat večjo količino aluminija od povprečne vrednosti.

Aluminijev klorohidrat je po vseh zakonskih določilih trenutno nesporna sestavina in tako splošno potrjena za uporabo v kozmetični industriji oz. antiperspirantih.

Aluminij v antiperspirantih namreč pomaga preprečevati potenje in ob tem skozi kožo nemoteno prehaja v naš organizem.

International Agency for Research on Cancer (mednarodna agencija za raziskavo raka) na svojih seznamih snovi, ki povzročajo raka, aluminija za zdaj ne omenja v nobeni od skupin, ki so razdeljene glede na to, ali je povezava z nastankom raka dejstvo, verjetnost ali pa ni povezave. Le med procesi, ki so rakotvorni, je navedena tvorba aluminija.

V znanstveni reviji Science Daily (www.ScienceDaily.com) pa po drugi strani pravijo, da je aluminij vendarle možni vzrok za razvoj raka dojke, saj se kopiči v tumorjih. Poleg tega se je največ aluminija nabiralo v zgornji zunanji četrtini dojke; tisti, ki je najbližje limfnim vozlom v podpazduhi, kjer uporabljamo antiperspirante. 

Vendar ostaja mehanizem, ki povzroča tumor dojke, neznanka, dokaza za vzročno povezavo med koncentracijo aluminija in rakom na dojki ni. Torej ni dokazano, da bi aluminij povzročal raka, toda prav tako ni dokazano, da ga ne. Samo tvorba aluminija je že dokazano kancerogena.

Resnici na ljubo pa tudi znanstveniki priznavajo, da večje količine nakopičenega aluminija seveda škodijo zdravju.

Sporni interesi

Pomembno vprašanje na tem mestu je, kdo vse ima (finančno) korist, če aluminij NI dokončno razglašen kot rakotvoren. Nahaja se namreč v neštetih izdelkih v prehrambeni industriji (pločevinke, alufolija za pečenje in zavijanje … ), kozmetični industriji, zdravilih …

Interes multinacionalk, da aluminij ostane označen kot neškodljiv, je vsekakor ogromen.

Naravni procesi v telesu nimajo smisla?

Poleg tega je na mestu tudi vprašanje, ali je koristno ovirati naravne procese kot je potenje. Ena od teorij namreč pravi, da zaradi preprečevanja izločanja znoja iz telesa antiperspiranti z aluminijevimi spojinami povzročajo kopičenje strupenih snovi v telesu in s tem povzročajo raka na prsih.

Parabeni – motilci hormonov

Druge snovi v antiperspirantih in deodorantih, ki naj bi bile škodljive, so parabeni. Zgodba je podobna kot pri aluminiju.

Za parabene, ki jih uporabljajo kot prezervativ v kozmetičnih izdelkih, industrija trdi, da so varni. Tudi uradna ameriška organizacija za boj proti raku na spletni strani www.cancer.org zanika škodljivost parabenov, ker vzrok (parabeni) in posledica (rak) nista dokazana. Kar pa ne pomeni, da ni povezave.

Dejstvo je, da so parabeni biološko aktivni in da v telesu učinkujejo v stiku z drugimi snovmi in se vmešavajo v delovanje hormonov, predvsem spolnih, ženskih in moških. Obstaja sum, da so povezani z endometriozo, odpornostjo proti inzulinu (sladkorna bolezen) in zmanjšanim številom semenčic v semenski tekočini.

Dr. Phillippa Darbre je leta 2004 v svoji raziskavi dokazala prisotnost parabenov v tumorjih raka na dojki. Razširjena raziskava je pokazala, da vsebuje 99 odstotkov tumorskih tkiv vsaj en paraben; v 60 odstotkih pa so našli vseh pet glavnih vrst parabenov. Vendar to še ni dokaz, da so povzročili raka. Znano pa je, da so parabeni sposobni oponašati estrogen v telesu, ta pa je bistven za razvoj raka na dojki, kar kaže, da je povezava vendarle možna.

Po objavi te raziskave je mnogo izdelovalcev kozmetike nehalo uporabljati parabene, mnogi pa jih uporabljajo še danes.

Zopet se moramo zavedati, da kozmetične izdelke izdelujejo ogromne multinacionalke, ki namenijo milijarde evrov za financiranje raziskav, ki pokažejo rezultate, ki njim ustrezajo.

Zato kljub kopici znanstvenih raziskav ostajamo verniki. In izbiramo, ali bomo verjeli enim ali drugim raziskavam.

Naravni, neškodljivi deodoranti so ravno tako učinkoviti!

Vsekakor pa zaradi zdravja ni treba tvegati in zaradi zdravja ni treba smrdeti. Na srečo imamo tudi deodorante, ki so dokazano popolnoma neškodljivi. Sestavljajo jih naravne snovi, ki ne škodijo zdravju temveč ga celo krepijo.

Neprijeten telesni vonj je najbolj intenziven pod pazduhami, kjer se znoj izloča iz apokrinih žlez. Apokrine žleze izločajo snovi, s katerimi se hranijo bakterije in proizvajajo kemične snovi, ki so neprijetnega vonja. Zato deodoranti, ki vsebujejo sestavine z antibakterijskim delovanjem, odlično preprečujejo neprijetne vonjave. Zato naj tudi mila, ki jih uporabljamo na pregibih pri apokrinih žlezah, delujejo antibakterijsko.

Vsega tega se v podjetju Karbonoir dobro zavedamo. Vse sestavine našega naravnega deodoranta Karbonoir delujejo antibakterijsko (aktivirano oglje, žajbelj, kokosovo maslo, soda bikarbona) ali protiglivično (kokosovo maslo, soda bikarbona) in s tem preprečujejo nastajanje neprijetnega vonja. Poleg tega pa nase vežejo neprijetne vonjave (aktivirano oglje).

Karbonoir naravni deodorant z aktiviranim ogljem vsebuje:
• Snovi, ki zavirajo razvoj bakterij in kvasovk ter s tem razvoj neprijetnega vonja.
• Ne ovirajo naravnih telesnih procesov kot je potenje.
• Celo spodbujajo razstrupljanje.
• Nase vežejo neprijetne vonjave.
• Sestavine ne škodujejo zdravju.
• Negujejo in so primerni za občutljivo kožo, tudi takoj po britju.
• Zagotavljajo popolno svežino.
• Ne puščajo sledove na oblačilih.
• So okolju prijazni.
• Jih lahko uporabljajo tudi otroci od 10. leta naprej.

Tudi naše ročno izdelano trdo milo Karbonoir deluje antibakterijsko in se ponaša z enakimi pozitivnimi lastnostmi kot jih ima naš naravni deodorant.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

DRUGI ČLANKI

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.