POGOJI UPORABE IN POSLOVANJA

Podatki o podjetju

KARBONOIR d.o.o.
Ulica ob hrastih 11
1291 Škofljica, Slovenija (EU)

Dav─Źna ┼ítevilka: SI51633060 (smo zavezanci za DDV)
Mati─Źna ┼ítevilka: 7277849000

Telefonska številka: 040 507 560
Elektronski naslov: [email protected]

Lastnik spletnega mesta ÔÇô spletnega mesta / trgovine in domene www.karbonoir.si (v nadaljevanju spletno mesto Karbonoir.si) je KARBONOIR d.o.o., Ulica ob hrastih 11, 1291 ┼ákofljica, Slovenija, dav─Źna ┼ítevilka: SI51633060, mati─Źna ┼ítevilka 7277849000.

Karbonoir┬« in Kn┬« sta blagovni znamki v lasti dru┼żbe KARBONOIR d.o.o., registrirani v registrarju Evropske Unije ÔÇô EUIPO pod zahtevkoma 018137588 in 018500160. Vse pravice za uporabo pridr┼żane.

Splo┼íni pogoji poslovanja dolo─Źajo delovanje spletne trgovine Karbonoir.si pravice in obveznosti uporabnika in trgovine, ter urejajo poslovni odnos med Karbonoir.si in kupcem. Splo┼íni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na morebitnem osebnem prevzemu naro─Źila na sede┼żu podjetja KARBONOIR d.o.o.

Kupca zavezujejo splo┼íni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naro─Źila, oddaje naro─Źila po telefonu, e-mailu ali drugem komunikacijskem kanalu). Uporabnik je ob oddaji naro─Źila vsaki─Ź posebej opozorjen na splo┼íne pogoje poslovanja in z oddajo naro─Źila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Karbonoir se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sede┼ż podjetja, mati─Źno in dav─Źno ┼ítevilko);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunikacijo (e-po┼íta, telefon);
 • bistvene zna─Źilnosti blaga oziroma storitev (vklju─Źno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 • pogoje dostave izdelka (na─Źin, kraj in rok dostave);
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolo─Źene in razvidno mora biti prikazano, ali ┼że vsebujejo davke in stro┼íke prevoza;
 • mo┼żne na─Źine pla─Źila in dostave;
 • ─Źasovno veljavnost ponudbe;
 • rok, v katerem je ┼íe mo┼żno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega pa tudi to, ─Źe in koliko kupca stane vra─Źilo izdelka;
 • pojasnilo postopka ob prito┼żbi, vklju─Źno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali slu┼żbi za stike s kupci.


Pravno obvestilo in omejitev odgovornosti

Vse zapise na teh straneh je pripravila dru┼żba KARBONOIR d.o.o. (v nadaljevanju: Karbonoir). Pri─Źujo─Źe vsebine in podobe na teh spletnih straneh so predmet avtorske za┼í─Źite in drugih oblik intelektualne lastnine. Vsi elementi na spletni strani (podatki, slike artiklov, grafi─Źni in video elementi, …) so za┼í─Źiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Karbonoir si pridr┼żuje vse pravice intelektualne lastnine v najve─Źjem mo┼żnem obsegu, ki ga omogo─Źa zakonodaja. Vsebine, objavljene na teh spletnih straneh, se lahko uporabljajo izklju─Źno v nekomercialne namene. Prepovedano je razmno┼żevanje, spreminjanje ali kakr┼ínokoli druga─Źno raz┼íirjanje dela ali celotnih tekstov, objavljenih na teh straneh ali podatkov, vsebovanih v njih, razen v primeru pisnega soglasja s strani dru┼żbe Karbonoir.┬á

Karbonoir ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani. Karbonoir si pridr┼żuje pravico kadarkoli in v kakr┼ínemkoli obsegu spremeniti, dodati ali odstraniti vsebino teh spletnih strani.

Karbonoir se po svojih najbolj┼íih mo─Źeh trudi zagotoviti a┼żurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Karbonoir v─Źasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Karbonoir kupca obvestila o spremembah in mu omogo─Źil odstop od pogodbe ali zamenjavo naro─Źenega artikla.

Izklju─Źitev odgovornosti

Pridr┼żujemo si pravico onemogo─Źiti spletno stran ali onemogo─Źiti dostop do nje zaradi tehni─Źnih ali drugih te┼żav in vzdr┼żevanja, kar pomeni tudi onemogo─Źenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehni─Źnih te┼żav na spletni strani si pridru┼żujemo pravico preklicati oddana naro─Źila, katere je tehni─Źna napaka prizadela. V primeru preklica naro─Źil vas bomo obvestili v najkraj┼íem mo┼żnem ─Źasu in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno za┼í─Źito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za morebitno prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo ÔÇô v primeru registracije profila uporabnika).

Avtorske pravice

To spletno mesto ter vse na njem objavljene vsebine in gradivo so predmet avtorske in drugih oblik za┼í─Źite intelektualne lastnine v skladu z veljavno zakonodajo. Dolo─Źbe o avtorskih pravicah veljajo tudi za vsebine, ki jih dru┼żba naredi dostopne javnosti, ne glede na obliko objave.

Uporaba prava in sodna pristojnost

Obiskovalci spletnega mesta sogla┼íajo, da za uporabo tega spletnega mesta in za razlago teh pravil velja pravo Republike Slovenije. Za vse morebitne spore v zvezi z uporabo tega spletnega mesta je pristojno sodi┼í─Źe v Ljubljani.

Karbonoir se po vseh mo─Źeh trudi izpolnjevati svojo dol┼żnost vzpostaviti u─Źinkovit sistem obravnavanja prito┼żb in dolo─Źiti osebo, s katero se, v primeru te┼żav, kupec lahko pove┼że telefonsko ali po elektronski po┼íti.

Prito┼żba se odda prek e-po┼ítnega naslova [email protected]. Postopek obravnave prito┼żbe je zaupen. Dru┼żba Karbonoir bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela prito┼żbo, sporo─Źila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obve┼í─Źala o poteku postopka.

Karbonoir se zaveda, da je bistvena zna─Źilnost potro┼íni┼íkega spora, vsaj kar zadeva sodno re┼íevanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stro┼íki, ki nastanejo pri re┼íevanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potro┼ínik ne spro┼żi spora pred sodi┼í─Źem. Zato si Karbonoir prizadeva po svojih najbolj┼íih mo─Źeh, da se morebitni spori re┼íijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega re┼íevanja potro┼íni┼íkih sporov kot pristojnega za re┼íevanje potro┼íni┼íkega spora, ki bi ga potro┼ínik lahko spro┼żil v skladu z Zakonom o izvensodnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov. Karbonoir, ki kot ponudnik blaga in storitev omogo─Źa spletno trgovino na obmo─Źju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno re┼íevanje potro┼íni┼íkih sporov (SRPS). Platforma je na voljo potro┼ínikom na elektronski povezavi. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov, Uredbe (EU) ┼ít. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov ter spremembi Uredbe (ES) ┼ít. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Spo┼ítovanje dolo─Źb pravnega obvestila

Vstop na spletno mesto www.karbonoir.si pomeni, da se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji. Če boste nadaljevali z obiskom in uporabo vsebin na tem spletnem mestu, pristajate na ta pravila.

Komunikacija

Karbonoir bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, ─Źe temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z dolo─Źili ZEKom-2 ter GDPR (ve─Ź v ÔÇťPolitika varstva osebnih podatkov KARBONOIR D.O.O.ÔÇŁ).

Oglasna elektronska sporo─Źila podjetja Karbonoir bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo ozna─Źena kot oglasna sporo─Źila;
 • po┼íiljatelj Karbonoir bo jasno razviden;
 • razli─Źne akcije, promocije in druge tr┼żne tehnike bodo ozna─Źene kot tak┼íne. Prav tako bodo jasno dolo─Źeni pogoji udele┼żbe v njih;
 • jasno bo predstavljen na─Źin odjave od prejemanja oglasnih sporo─Źil;
 • ┼żeljo uporabnika, da ne ┼żeli prejemati oglasnih sporo─Źil, bo Karbonoir izrecno spo┼ítoval.

Oglasna sporo─Źila Karbonoir bodo jasno razvidna in jasno lo─Źena od iger in tekmovanj.

V primeru telefonskega klica, bo klicatelj jasno razviden (ena od objavljenih telefonskih ┼ítevilk podjetja) in predstavljen tudi pred pri─Źetkom komunikacije. Tudi v primeru tovrstne komunikacije je stranki jasno predstavljena mo┼żnost odjave od tovrstnega na─Źina kontaktiranja.

Ocene, mnenja in priporo─Źila

Mnenja, ocene in priporo─Źila, ki jih kupci napi┼íejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Karbonoir omogo─Źa, da mnenje napi┼íe katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokon─Źno objavo pa jih Karbonoir pregleda. Karbonoir ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli ┼żaljivi, neprimerni ali, ki po oceni Karbonoir-ja ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. V spletni trgovini se objavijo vse oddane ocene kupcev.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Karbonoir-ju dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Karbonoir ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati ─Źasovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Karbonoir-ja, vklju─Źno z objavo v oglasih ali drugih marketin┼íkih komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizklju─Źno in ─Źasovno neomejeno prena┼ía na Karbonoir.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine Karbonoir (www.karbonoir.si) so zgolj informativnega zna─Źaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete le─Źe─Źega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomo─Ź, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani dr┼żavnih in┼ítitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali prepre─Źevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega in┼ítituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete zdravila ali druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le-teh z našimi izdelki posvetujete s svojim zdravnikom.

Nekateri izdelki so dodatno dermatološko testirani (pri neodvisnem akreditiranem laboratoriju), kar je zapisano tudi v opisu izdelka na posamezni produktni strani. 

Posodobljeno: 12.03.2024