POSTOPEK NAKUPA IN DOSTAVA

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Karbonoir ažurirajo in spreminjajo pogosto. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba (pogodba sklenjena na daljavo) med podjetjem Karbonoir in kupcem je v spletni trgovini Karbonoir sklenjena v trenutku, ko Karbonoir kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Karbonoir, kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) se v elektronski obliki shrani na strežniku Karbonoir-ja in je kupcu na voljo na njihovo pisno zahtevo. Kupec lahko dostopa do shranjene pogodbe tako, da pisno zahtevo pošlje na elektronski naslov [email protected], nato pa mu bo prodajalec pogodbo posredoval v elektronski obliki na njegov e-mail naslov.

Postopek nakupa (desktop)

 • Izbira izdelka: Na spletni strani www.karbonoir.si izberite izdelek in kliknite na povezavo »Dodaj v košarico«. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite kamorkoli izven polja, kjer ste dodali izdelek v košarico, da se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite gumb »Na zaključek naročila« in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

 • Spremenitev količine izdelka ali odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.karbonoir.si se v spodnjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik spremeniti količino izdelka, to naredi s klikom na puščico gor (v primeru povečanja količine) oziroma dol (v primeru zmanjšanja količine) pri posameznem artiklu. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora pri izbranem artiklu klikniti na “Odstrani”. Artikli so tako modificirani za vaš popravek.

 • Nakupovalna košarica (“Na zaključek naročila”): Za dokončanje naročila je potrebno izpolniti naslednja polja: 
  • Podatki o prejemniku / plačniku: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (e-mail naslov, ime, priimek, ulica in hišna številka, kraj, poštno številko in kontaktno telefonsko številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. V kolikor se plačnik in naslov dostave razlikujeta, se obkljuka še polje “Dostavi na drug naslov” in ponovno vpiše zahtevane podatke, označene z rdečo zvezdico.

  • Način plačila: Izbira se lahko med naslednjimi vrstami plačila – plačilo s kreditno kartico, plačilo po povzetju, plačilo z neposredno bančno transakcijo (UPN nalog) ali plačilo s Paypalom. V kolikor vaša naprava omogoča, je možno tudi plačilo z Google Pay ali Apple Pay.

  • Način dostave: V povzetku vašega naročila lahko izbirate med naslednjima dostavnima službama – Pošta Slovenije ali GLS. V primeru naročila nad 30 € je dostava brezplačna, kar pa se tudi zabeleži v vrsti dostave – prikaže se samodejna izbira “brezplačna dostava”.

  • Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust oziroma ugodnost ali pa želi nakup opraviti z dobroimetjem (darilni boni ponudnika Karbonoir ali SelectCard), mora veljavno kodo kupona vpisati ročno, pred potrditvijo naročila. Kodo se vpiše pri povzetku košarice v razdelku “Vaše naročilo” s klikom na “Edit Cart”. Polje za vpis kupona se vam bo prikazalo na dnu košarice, v razdelku “Koda za popust”. Vpišite kodo ter kliknite potrdi, da vam sistem upošteva kodo.

  • Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico – v povzetku naročila so zajeti: izbrani izdelki, cena izdelkov, strošek dostave, vrednost vključenega DDV in končni znesek za plačilo. Vsi podatki so vidni pred zaključkom oz. potrditvijo naročila.

  • Prijava na novice: Ob vpisu podatkov o plačniku se kupec lahko prostovoljno odloči za prijavo na novice (obdelava e-mail naslova ali telefonske številke v ta namen, skladno z GDPR). To naredi z označitvijo polja “Prijava na novice”. V kolikor kupec ne želi tovrstne obdelave podatkov, enostavno omenjeno polje pusti prazno.

  • Strinjanje s pogoji poslovanja spletne strani: za namen obdelave podatkov naročila potrebujemo uporabnikovo strinjanje s pogoji poslovanja spletne strani. Pred oddajo naročila se tako kupec mora strinjati s pogoji poslovanja spletne strani, v nasprotnem primeru procesiranje naročila ni mogoče. V primeru vprašanj ali pomislekov smo na voljo na elektronskem naslovu [email protected].

 • Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke o prejemniku, o plačniku (v kolikor se podatki o prejemniku in plačniku razlikujejo), opombe ob oddanem naročilu, izbran način plačila ter vsebino nakupovalne košarice, skupaj z izbrano vrsto dostave ter zneskom unovčenih kuponov. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst “Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.” ter številka naročila, datum, končni znesek ter način plačila.


Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Karbonoir lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Koda za popust oziroma ugodnost

Podjetje lahko v sklopu ponudbe nudi različne kode za ugodnosti, vendar le za nakup v lastni spletni trgovini www.karbonoir.si. Kode za ugodnosti lahko vključujejo bodisi vrednostni popust (v odstotkih ali pa določenem znesku), bodisi druge ugodnosti (npr. brezplačen izdelek, vzorec, …). Vsakršna koda je časovno omejena, zato mora biti izkoriščena v vnaprej določenem roku, sicer je neveljavna. Kode z vrednostnim popustom (v odstotkih ali določenem znesku) niso na voljo za nakup darilnih/vrednostnih bonov.

Postopek unovčitve kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico.
 • V košarici kliknite “Edit Cart” ali “Edit my Order”, da se vam odpre dodatno polje na dnu naročila “Koda za popust?”
 • V polje “Vpišite kodo” vpišite željeno kodo za popust oz. ugodnost ter kliknite “Potrdi”.
 • Uspešno ste dodali kodo za popust.


Koda mora biti ustrezno vpisana po zgornjem postopku s strani uporabnika – v nasprotnem primeru kode za popust / ugodnost ne bomo mogli upoštevati.

V enem naročilu je možno unovčiti le eno kodo za popust. Izjema: imetniki dobroimetja (darilni bon podjetja Karbonoir ali SuperCard) lahko v enem nakupu unovčijo dve kodi – ena od teh je upoštevana kot plačilno sredstvo (darilni bon), druga pa za unovčenje popusta oz. ugodnosti, ki je ponujena tudi ostalim kupcem spletne strani.

Plačilne metode

V spletni trgovini Karbonoir omogočamo različne načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (plačilo zneska naročila dostavni službi Pošta Slovenije ali GLS);
 • po predračunu (UPN nalog) na transakcijski račun podjetja;
 • s Paypalom na račun podjetja;
 • s plačilno oz. kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko integrirane rešitve plačilnega procesorja Stripe Inc;
 • z veljavnim darilnim bonom podjetja Karbonoir (plačilno sredstvo v obliki kode z dobroimetjem za unovčenje spletni trgovini karbonoir.si);
 • z veljavno darilno kartico podjetja SuperCard (plačilno sredstvo v obliki kode z dobroimetjem za unovčenje v spletni trgovini karbonoir.si).
 • z Google ali Apple Pay, preko integrirane rešitve plačilnega procesorja Stripe Inc;

V primeru plačila po povzetju niste dolžni dostavljalcu plačati nobenih dodatnih stroškov za prevzem paketa, zgolj znesek odkupnine, ki je enak znesku vašega naročila na spletni strani www.karbonoir.si (ob oddaji naročila ter na e-mail prejmete tudi potrditev naročila z vsemi pripadajočimi podatki, tudi znesek odkupnine).

Izbira in vrsta dostave

V podjetju imamo sklenjeno pogodbo za dostavo pošiljk na območju Slovenije z dvema pogodbenima partnerjema: Pošta Slovenije ter GLS, vendar pa si podjetje Karbonoir pridružuje pravico izbrati tudi drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izdobavilo bolj učinkovito.

Strošek dostave je različen glede na izbrano dostavno službo (med njimi potrošnik prosto izbira):

 • dostava s Pošto Slovenije stane 3,00 €;
 • dostava z GLS 3,00 €.

V primeru oddaje naročila v znesku nad 30 € (strošek izdelkov, brez vključenega stroška poštnine) je dostava brezplačna. Brezplačna dostava je vršena z dostavno službo, ki jo izbere podjetje (v večini primerov s Pošto Slovenije).

Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delovnikom pred 9:00, bodo odposlana še isti delovni dan – v primeru plačila po povzetju, preko Paypala ali s plačilno/kreditno kartico. Naročila, ki imajo izbrano vrsto plačila preko neposredne bančne transakcije (UPN), bodo poslana takoj, ko zanje prejmemo nakazilo na transakcijski račun. Naročila oddana med vikendom ali prazniki bodo odposlana takoj naslednji delovni dan.

Dostava z dostavnima službama Pošta Slovenije in GLS navadno traja 1-2 delovna dneva od prevzema paketa v našem skladišču, v izrednih primerih pa lahko dostava traja nekoliko dlje, kar zavisi od razpoložljivih kapacitet dostavnih služb.

Pridružujemo si pravico do kratkotrajnih zamikov pri odpremi naročil – npr. v primeru kolektivnega dopusta ali druge krajše odsotnosti – podjetje Karbonoir v tovrstnih primerih vnaprej seznani kupca (bodisi na spletni strani z obvestilom pred nakupom, bodisi v obliki e-maila), da bo njihovo naročilo odpremljeno nekoliko kasneje – naslednji delovni dan, ko se kolektivni dopust zaključi.

Prejem in izdaja računa

Račun za izdobavljeno blago kupec prejme najkasneje nekaj dni po prevzemu paketa s strani dostavne službe. Karbonoir z namenom zmanjševanja okoljskega odtisa pri izdaji računov posluje brezpapirno, kar pomeni, da potrošnik račun prejme izključno v elektronski obliki na elektronski naslov, vpisan ob oddaji naročila (svetujemo tudi, da kupec preveri prejem računa tudi v zavihku neželenih elektronskih sporočil). Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila in na morebitne napake ob vnosu opozoriti podjetje Karbonoir, na [email protected].