100% biorazgradljiva ♻️ konjac gobica za obraz >>

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli:

  • Kaj je konjac
  • Kaj so konjac gobice
  • Namen uporabe Karbonoir konjac gobice

konjac

Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino Araceae in izvira iz Yunnana na jugovzhodu Kitajske. Rastlino lahko prepoznamo tudi pod imeni hudičev jezik, glukomanan ali kačja palma. Konjac je vodotopna vlakinina, ki se uporablja tako v prehrani in medicini, kot tudi v kozmetičnih izdelkih. Konjac se že več kot 2.000 let uporablja v azijski prehrani, v zadnjem času pa se vedno več pojavlja tudi v Evropi.

Konjac postaja po svetu vse bolj in bolj popularen, zaradi svojih številnih učinkov. Ustrezna količina konjaca v prehrani lahko pomaga preprečiti nastanek sladkorne bolezeni, saj uravnava holesterol. Drugi pozitivni učinek te rastline je, da lahko absorbira kar 50-krat svojo prostornino (W. Wang in A. Johnson, 2020). V želodcu se razširi in pustil občutek polnega želodca, zato deluje kot prehransko dopolnilo za hujšanje. Konjac ima izredno malo kalorij, zato so prehranski izdelki iz konjac moke postali zelo popularni.

Konjac pa nima pozitivnih učinkov le v medicini in prehrani, vendar ima korenina pozitivne učinke tudi na kožo.

Konjac gobice

V Koreji so že stoletja priljubljene konjac gobice za čiščenje obraza. Gobica je v obliki polkroga in je sprva zelo trda, ko pa gobico zmočimo postane zelo mehka in nežna. Konjac korenina je užitna in z vlago obogatena rastlina, saj ima vlaknina glucomanan najvišjo kapaciteto vezave vode med vsemi naravnimi izdelki.

Na trgu je več različnih vrst konjac gobic, vsaka s svoji namenom in učinki, poznamo bele, sive, zelene in rožnate 

Karbonoir konjac gobice

Kakšna je razlika med tradicionalnimi azijskimi konjac gobicami in Karbonoir konjac gobicami?

Razlika med tradicionalnimi in Karbonoir konjac gobicami je v tem, da imajo Karbonoir gobice dodano aktivno oglje iz bambusa. Aktivno oglje ima moč uničevanja strupov in ostali škodljivih snovi, ki se nabirajo v naših telesih. Zaradi dodanega oglja so gobice sive barve in so najprimernejše za nego nečiste kože. Njihova inovativna formula združuje čistilne lastnosti gobice z učinki aktivnega oglja, zagotavljajoč svež in čist občutek kože.

Zakaj bi uporabljal/a karbonoir konjac gobico?

Uporabo konjac gobice priporočamo, zaradi več razlogov.

Prvi razlog je, da so izjemno zdrave za kožo. Korenina konjac je bogata z minerali in alkalna, kar ohranja naravni pH-a kože in material gobice pripomore h globinskemu čiščenju por. Gobice ne vsebujejo umetnih barvil, dišav in konzervansov. Po uporabi gobice je naša koža čista in nemastna.

Drugi razlog je, da prepričujejo nastanek aken, mozoljev, ogrcev in ostali nečistosti kože. Gobica uničuje bakterije, vpija odvečna olja in toksine, zaradi česar je preprečen nastanek nečiste kože.

Tretji razlog za uporabo Karbonoir konjac gobice je, da gobica predstavlja okolju (in denarnici) prijaznejšo alternativo vatam. Gobice so primerne za odstranjevanje ličil v kombinaciji s čistilnim sredstvom. Vate za odstranjevanje ličil odvržemo v smeti vsak dan, medtem ko ima konjac gobica življenjsko dobo treh mesecev. Z uporabo gobice postanemo okolju prijaznejši, saj so konjac gobice naravne in biološko razgradljive.  

Kako uporabljati konjac gobico?

Pred uporabo, konjac gobico za nekaj minut namočimo v toplo vodo, gobica se bo zmehčala in povečala. Lahko jo uporabljamo samo, lahko pa ji dodamo čistilno sredstvo. S krožnimi gibi gobico premikamo po koži. Prednost gobice je, da uporabimo manj čistilnega produkta, kakor bi ga brez njene souporabe.  Po uporabi gobico speremo, dobro iztisnemo odvečno vodo in jo obesimo, da se posuši.

 

Gobice predstavljajo okolju prijaznejšo alternativo,  poleg tega koži nudijo zdravilne učinke. Gobice delujejo na način, da s svojo strukturo in s pomočjo krožnih gibov odstranjujejo odmrle celice. Minerali in alkani znotraj rastline ohranjajo naravni pH-a kože, prav tako pa gobica uničuje bakterije, vpija olja in toksine. Dodano oglje pa še dodatno pripomore h globinskemu čiščenju kože.

Si jo želiš preizkusit tudi sam? Najdeš jo tukaj >>

DRUGI ČLANKI

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli: Kaj je konjac Kaj so konjac gobice Namen uporabe Karbonoir konjac gobice konjac Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.