Cosmopolitan Awards zmagovalka 🏆Maska za obraz

Oče in sin umivata zobe

7 idej za zabavno umivanje zobkov

Tudi vi vsako jutro in večer porabite ogromno energije, da svojega malčka pripravite do tega, da si umije zobe? V tem niste sami – to je izjemno pogosta težava, s katero se srečujejo starši.

Slaba volja pa ni edina posledica otroškega sovraštva do umivanja zob – posledice za vašega otroka lahko namreč trajajo celo življenje.

Odpor do umivanja zob v mladih letih je nekaj, česar se kasneje težko znebimo. Posledično imamo slabo ustno higieno skozi celo življenje, saj si zobe umivamo nepravilno, premalo pogosto (zvečer se nam pač ne da) ali preveč površno (na primer samo sprednje zobe, premalo časa, itd).

Karies pri otrocih

Torej: če poskrbimo, da bo umivanje zobk za našega malčka postalo zabavno opravilo, bo to dobro navado obdržal skozi celo življenje!

To seveda ni enostavna naloga, vendar je vredna truda!

Za vas smo pripravili 7 idej, ki vam bodo pomagale, da umivanje zobk za vašega malčka postane nekaj zabavnega! 

1. Ščetkaj in zapleši!

Vnaprej si pripravite 2-minutno glasbo, ki je všeč vašemu malčku (na mobilnem telefonu ali drugi napravi za predvajanje glasbe). Zobe si umivajte tako dolgo, dokler traja glasba – medtem pa z vašim malčkom plešite po kopalnici. Pri tem seveda bodite pozorni, da vaš malček  še vedno pravilno ščetka zobe!

Dodaten namig: Na voljo so tudi brezplačne mobilne aplikacije, kot je Brush DJ.

Mama in sin zabavno umivanje zob

2. Pustite, da vadijo na vas!

Dojenček vadi umivanje zob

Da je ščetkanje zob nekaj zabavnega (in ne strašnega) lahko vašemu malčku pokažete tudi tako, da mu pustite, da vam ščetka zobe. Predajte mu svojo zobno ščetko, odprite usta in ga vzpodbujajte, da vam dobro oščetka zobe – pri tem pa mu z izrazi na obrazu jasno pokažite, kako zelo zabavno je umivanje zob za vas!

Dodaten namig: Vaš malček lahko vadi tudi na igračah.

Dojenček vadi umivanje zob

3. Za pridno ščetkanje - nagrada

Vašega malčka lahko za vsako pridno umivanje zob nagradite. Zbira lahko nalepke, žetone ali kaj podobnega – če jih v (na primer) enem mesecu zbere dovolj, dobi “glavno nagrado” – na primer neko igračo, katero si že dolgo želi.

Otrok z igračo

4. Vzorniki vsepovsod!

Smrkec si umiva zobe

Po kopalnici nalepite ali obesite fotografije risanih junakov, superherojev ali najljubših živali, ki si umivajo svoje zobe. Če bo vaš malček videl, da to počnejo tudi njegovi najljubši junaki in vzorniki, bo zagotovo začutil dodatno motivacijo za to opravilo. 

Takšne risbe in fotografije lahko hitro in enostavno najdete na spletu!

Smrkec si umiva zobe

5. Zobno ščetko naj izberejo sami

Preprost, a pomemben nasvet: ko kupujete novo zobno ščetko za vašega malčka, pustite, da si jo izbere sam (seveda naj izbira samo med primernimi, kvalitetnimi ščetkami!). Zabavna ščetka lahko pomeni zabavno umivanje zob!

Oče in sin umivata zobe

6. Superheroj proti zlobnim zobnim umazanijam

Fantek kot Superman

Svojemu malčku lahko poveste zgodbico o zlobnih zobnih umazanijah, ki napadajo njegova ustna in zobe. Vaš malček je v tej zgodbici superheroj, ki bo zlobneže premagal s pomočjo svoje ščetke in zobne paste! 

Dodaten namig: Za še večjo vzpodbudo se lahko vaš malček obleče v svojega najljubšega superheroja ali si okoli vratu zaveže ogrinjalo kot Superman. Zabavno umivanje zob bo tako neizogibno!

Fantek kot Superman

7. Zabavno ščetkanje zob z zabavno zobno pasto

Pri izbiri zobne paste je seveda pomembno to, da je zobna pasta primerna za otroke in da okus ni moteč, zato izbiramo zobne paste z blagim okusom.

Da pa bo umivanje zobk zaradi zobne paste naravnost zabavno, lahko izberete zobno pasto prav posebne barve – črno zobno pasto!

Naravna črna zobna pasta Karbonoir

Naravna črna zobna pasta Karbonoir je primerna tako za vas kot za vašega malčka, v kopalnico pa bo zagotovo prinesla obilo zabave, saj je njena temno črna barva res nekaj posebnega!

Ja, dejansko je naravna!

Zobna pasta Karbonoir je naravna zobna pasta in je popolnoma brez sladkorja, barvil, konzervansov, alkohola, fluora, sintetičnih penilcev, umetnih sladil, SLS-a in sintetičnih parfumov.

Zaradi svojega prijetnega, a blagega in nevtralnega okusa, je primerna tudi za vašega malčka!

Ne le za zabavo: preprečuje karies in skrbi za celostno nego ustne votline

Črna zobna pasta Karbonoir ni najboljša izbira za vas in vašega malčka zgolj zato, ker je zabavna za uporabo.

V črni zobni pasti Karbonoir so namreč le skrbno izbrane naravne sestavine visoke kvalitete, ki uspešno razkužijo ustno votlino, okrepijo dlesni in preprečujejo vnetja, zmanjšajo občutljivost zob in preprečujejo karies!

Črno zobno pasto Karbonoir lahko uporabljate tudi v kombinaciji z drugo otroško zobno pasto.

Svojo lahko naročite kar tu in zdaj in pri vas bo že čez 1-2 dni!

Naj se zabavno umivanje zobkov začne! 

5/5

Naravna črna zobna pasta Karbonoir

13,99 €

Marta Peternel
Read More
Ta zobna pasta je zadetek v polno, kot so vsi izdelki, obožujem črno barvo in moji zobje so navdušeni nad njo, prijetno diši, gladko očisti zobe, je naravna in umaže umivalnik 🤣🌞. Zelo priporočam 😍
Dejan Grden
Read More
Danes sem jo prvič uporabil in sem absolutno navdušen. Struktura, okus, izkušnja… Vse za odlično 5
Sara
Read More
Prisegam na naravne zobne paste in ta je res odlična! Čestitke karbonoir za še en top naravni izdelek! Blag a zelo prijeten okus, struktura 10/10, zobki super čisti in gladki po uporabi.. tudi ostali člani družine so navdušeni, naslednjič naročimo en “družinski paket” 😄
RZ
Read More
Nad zobno pasto sem resnično navdušena in jo priporočam, dejansko jo je potrebno preizkusiti, ker noben opis ne more zamenjati izkušnje. Posebej sem vesela, da je veganska in brez floura. Ravno tako sem iskala že dlje časa, a z nobeno še nisem bila tako zadovoljna. Odličen izdelek!
Previous
Next

DRUGI ČLANKI

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli: Kaj je konjac Kaj so konjac gobice Namen uporabe Karbonoir konjac gobice konjac Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.