Akne in nega mastne kože z milom Karbonoir

Prijetno branje!
akne milo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mladi in nečista koža

Kar nekaj mladih ima težave z mastno kožo, kar povzroča akne, mozolje, ogrce ipd.. Verjetno jim je obisk dermatologa prinesel le uživanje antibiotika in antibiotičnih krem, ki posledično tanjšajo kožo.

Kako in zakaj nastanejo akne?

Odgovor imamo na dlani, še prej pa malo pokukajmo, kaj so vzroki za mastno kožo:

  • genetska predispozicija,
  • utrujenost,
  • stres,
  • hormonska neravnovesja,
  • nezdrava hrana, …

Mastna koža se sveti zaradi čezmernega delovanja žlez lojnic in posledično povečanega izločanja loja. Slednji sicer koži dobro dene, ker jo vlaži. Če je količine loja in odmrlih kožnih celic preveč, vodi do zamašitve por, zaradi česar se pojavijo neprijetne akne in ogrci.

Kako pomagati mastni koži?

Za mastno kožo lahko naredimo veliko tudi sami, brez da bi za obisk kozmetičnega salona odšteli veliko denarja. V kolikor obiskujete kozmetične salone, naj bodo preverjeni in naj uporabljajo kozmetiko, ki je namenjena profesionalni uporabi.

Za naravno čiščenje obraza moramo velik poudarek dati prehrani. V prehrano čim pogosteje vključite surovo zelenjavo. Priporočamo zelenjavo, ki vsebuje veliko vode in je lahko prebavljiva, kot na primer zelena solata, korenček, kumara, redkvica in beluši.

Dovolj je, da izberete vsaj tri različne vrste zelenjave in jih začinite z olivnim oljem in limoninim sokom. Hrano, ki rada obleži v želodcu, najprej prekuhajte na pari. Cvetača in brokoli, skuhana na pari ali organskem riževem mleku, sta primerna za vsak tip kože.

Akne zahtevajo posebno skrb

Mastna koža zahteva zelo precizno in vsakodnevno nego. Večina kozmetičnih pripravkov ima sestavine, ki kožo sušijo in poškodujejo njeno zaščitno plast (rožena plast).

trdo milo z aktiviranim ogljem  trdo milo z aktiviranim ogljem

Pomembno je čiščenje kože zjutraj in zvečer. V ta namen, smo naredili ročno izdelano trdo milo. Črno milo Karbonoir je nežno, a učinkovito. Odlično deluje tako pri čiščenju normalne, kot tudi mastne kože. Je pravi hit za kožo nagnjeno k nečistočam, ogrcem in aknam.

Zakaj ročno izdelano trdo milo Karbonoir?

Naše milo ne vpliva na naravni PH kože. Prav tako kožo neguje, globinsko očisti pore, akne, odstranjuje nečistoče in škodljive snovi.

Učinkovito deluje tudi kot nežen piling. Milo je primerno tako za ženske kot moške, ter ga zaradi svoje nežnosti lahko uporabljajo tudi otroki.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row]

Sanja Stepić

Dodajte komentar na članek