Ogrci, akne in nega mastne kože

akne milo

Ogrci in akne pri mladostnikih

Vsi poznamo najstniška leta, ko je v obdobju odraščanja, že tako stresne dneve v šoli obogati še izkušnja novega mozolja.

Prvemu se pridružijo še drugi in kmalu obraz poselijo nič kaj zaželeni kožni dodatki. Akne, ogrci in mastna koža pa tako postanejo del težavnega obdobja, ki lahko mladostnikom pošteno pokvarijo najstništvo.

Tudi obisk dermatologa običajno prinese le nasvet za uživanje antibiotikov in antibiotičnih krem, ki pa v praksi le tanjšajo škodo in povzročajo dolgoletne nevšečnosti v nadaljnjih letih življenja.

Zakaj nastanejo akne in ogrci?

Odgovor je zelo tesno povezan s pojavom mastne kože, zato moramo najprej definirati zakaj pride do mastne kože.

Glavni razlogi so običajno:

  • stres,
  • utrujenost,
  • nepravilna prehrana,
  • hormonska neravnosvesja,
  • genetske predizpozicije.
 
Prav te faktorji pokažejo zakaj se akne in ogrci najpogosteje pojavljajo pri najstnikih.
 

Mastna koža se sveti zaradi čezmernega delovanja žlez lojnic in posledično povečanega izločanja loja. Slednji sicer koži dobro dene, ker jo vlaži, če je količine loja in odmrlih kožnih celic preveč, pa vodi do zamašitve por, zaradi česar se pojavijo neprijetne akne in ogrci.

Kako pomagati mastni koži z aknami?

Za mastno kožo lahko naredimo veliko sami, brez nakupa dragih izdelkov in brez obiskovanja kozmetičnih salonov za katere lahko odštejemo izjemno veliko denarja.
 
Za naravno čiščenje obraza moramo velik poudarek dati prehrani. V prehrano čim pogosteje vključite surovo zelenjavo. Priporočamo zelenjavo, ki vsebuje veliko vode in je lahko prebavljiva, kot na primer zelena solata, korenček, kumara, redkvica in beluši.
 
Dovolj je, da izberete vsaj tri različne vrste zelenjave in jih začinite z olivnim oljem in limoninim sokom. Hrano, ki rada obleži v želodcu, najprej prekuhajte na pari. Cvetača in brokoli, skuhana na pari ali organskem riževem mleku, sta primerna za vsak tip kože.
 
Pri izdelkih se v vsakemu primeru držite čim bolj naravnih sestavin, v kolikor obiskujete kozmetične salone, pa naj bodo preverjeni in naj uporabljajo kolikor se da naravno kozmetiko.

Akne in ogrci zahtevajo posebno skrb

Mastna koža zahteva zelo precizno in vsakodnevno nego. Večina kozmetičnih pripravkov ima sestavine, ki kožo sušijo in poškodujejo njeno zaščitno plast (rožena plast). Takšnim se je potrebno obvezno izogniti.

Pomembno je čiščenje kože zjutraj in zvečer z učinkovitim sredstvom, ki prodre skozi vse plasti kože, pa jo vseeno ne poškoduje. Ker dovolj kvalitetnega sredstva na tržišču za takšno uporabo še ni obstajalo, smo pri Karbonoir sami izdelali ročno narejeno trdo milo za čiščenje kože.

Črno milo Karbonoir je naravno, nežno, a vseeno učinkovito. Kot nam poročajo naše stranke deluje tako pri čiščenju normalne, kot tudi mastne kože. Stranke pravijo, da je milo pravi hit za kožo nagnjeno k nečistočam, ogrcem in aknam.

Čiščenje obraza

Zakaj ročno izdelano trdo milo Karbonoir?

Naše milo ne vpliva na naravni pH kože. Prav tako kožo neguje, po izkušnjah naših strank pa globinsko očisti pore, ogrce, akne, odstranjuje nečistoče in škodljive snovi.

Učinkovito deluje tudi kot nežen piling. Milo je primerno tako za ženske kot moške, ter ga zaradi njegove nežnosti lahko uporabljajo tudi otroci.

DRUGI ČLANKI

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.