Ulica ob hrastih 11, 1291 Škofljica
040 507 560

Estetsko beljenje zob kar doma

beljenje zob doma

Sem oseba, ki daje veliko na lepoto in razne kozmetične pripravke. Ženske smo na splošno bolj nagnjene k estetskim popravkom in poleg na lepotno kirurgijo jih veliko prisega na estetsko zobozdravstvo.

Nikoli pa nisem mislila, da bom kdaj prisegala kar na beljenje zob doma.

Sanja

Privlačnost

Kaj je tisto prvo, kar nas ob pogledu na določeno osebo privlači? Tako je, nasmeh.

Najprej pogledamo obraz, no, vsaj jaz – v veliki večini verjetno tudi ostali. Spremljam gibanje telesa, ustnic in seveda nasmeh. Za popoln nasmeh, pa so v večini zadolženi zobje. Če so beli in ravni, še tako boljše. Vsi imamo nekakšen odpor do rumenih oziroma obarvanih zob.

Naravna barva zob

Naravno barvo zob določa dentin, ki je pokrit s sklenino. Dentin je nekoliko bolj rumene barve, sklenina pa je bolj bele barve in prosojna, zato spodaj ležeči dentin proseva skozi sklenino. Naravna barva zob iz tega razloga nikoli ni povsem bela.

S staranjem absorbirajo zobje vedno več zunanjih pigmentov, predvsem, če je prehrana pogosto sestavljena iz hrane in pijače, ki vsebuje veliko pigmentov.

Mladi imajo zobe, ki se razlikujejo v barvi od rumeno-rjave do zeleno-sive, ki se sčasoma še okrepi. Rumeno-rjavi zobje so bolj odzivni na beljenje. Beljenje zob doma pa je po novem nekaj, kar prakticira vse več ljudi.

sanja-2.1

Cene beljenja zob na trgu

Ker pa je »Hollywood Smile« vedno bolj priljubljen, se za beljenje zob odloča vedno več ljudi. Na kaj pa moramo biti pozorni? Ne samo, da je to zelo velik finančni zalogaj, ki lahko doseže tudi ceno 400 evrov za posamezno beljenje, tudi z zdravstvenega vidika je zelo nevarno.

Čeprav se zobna sklenina skozi leta že sama tanjša, jo takovrstno beljenje še hitreje tanjša. Vendar pa niso vsa belila enaka in tudi na vseh zobeh ne delujejo enako. Izredno pomembno je, da je vsa ustna votlina zdrava.

Zdrava morajo biti vsa obzobna tkiva, odstranjene zobne obloge, spolirani zobje itn. Vendar je za dobre in dolgoročne rezultate izredno pomembna tudi ustrezna ustna higiena.

Ne poslužujte se belilnih svinčnikov, trakov in belilnih zobnih past, ker vsebujejo peroksid in poškodujejo zobno sklenino ter obzobno tkivo. V kolikor se poslužujete estetskega beljenja, se prepustite profesionalcem oziroma zobozdravnikom, ki imajo izkušnje in delajo z inovativnimi materiali.

Naravna alternativa

Ljudje se vedno bolj zatekamo k naravi in ugotavljamo, da ima narava svojo moč. In tako vse več ljudi prisega na beljenje zob doma. Oglje ima samo po sebi zdravilne učinke in deluje tudi antibakterijsko.

Zadnje leto je aktivirano oglje prava prodajna uspešnica in to z razlogom.

Aktivirano oglje 1

Ker je narejen iz kokosovih lupin in obdelan po Karbo-metodi, je primeren tudi za vegane. Velika prednost je, da se lahko uporablja celo leto, brez stranskih učinkov.

Postopek beljenja poteka postopoma. Dlje kot ga uporabljamo, bolj beli so naši zobje. Poleg tega preprečuje tudi neprijeten zadah in odstranjuje zobni kamen. Naj beljenje postane zdravo in enostavno ter naj si zobe beli cela vaša družina.

Zaljubite se v nasmeh!

Aktivirano oglje Karbonoir za beljenje in čiščenje zob (30ml)

Ocenjeno z 4.88 od 5 na podlagi ocene 8 strank

12,27

Aktivirano oglje, pridobljeno iz kokosovih lupin, je naravna alternativa sredstvom za beljenje zob in ne vsebuje nobenih umetnih substanc, ki bi lahko poškodovale zobe ali sklenino.
Že ob prvem nanosu nam ta črni prah prinese čudovit občutek gladkih zob, ob redni uporabi pa lahko pričakujete za kar nekaj odtenkov bolj bele zobe in tudi odtenek večjo samozavest.
Na povsem naraven način.

Brez skrbi! Če z izdelkom ne boste zadovoljni, nam ga lahko v roku 10 dni pošljete nazaj in mi vam bomo brez vprašanj vrnili denar.

8 mnenj za Aktivirano oglje Karbonoir za beljenje in čiščenje zob (30ml)

Zelo enostavna uporaba in po enem tednu res vidim razliko in celo sodelavci so opazili, da imam bolj bele zobe. Zdaj se veliko bolj samozavestno nasmehnem.

Pa tooooop, po prvi uporabi res občutno bolj beli zobjeeee! Priporočam vsem kadilcem in kadilkam.

Normalno, da ne moreš pričakovati, da boš zaradi tega praha v dveh dneh dobil nasmeh kot ga imajo zvezdniki, ampak do občutne spremembe prej/potem pa definitivno prideš.

Moja mama je stomatologinja in po njeni zaslugi se dobro zavedam pomena zdravja zob za naše celotno zdravje in dejstva, da noben mostiček, implantat itd. ne odtehta zdravega zoba. Poleg tega si nihče ne želi vrtoglavih stroškov povezanih z zdravljenjem zob. Zato je zame osebno neprecenljiv občutek, ko se zbudim s čistimi, gladkimi zobmi in ne s »kosmatimi«, polnimi oblog. Aktivirano oglje Karbonoir je edina stvar, ki mi dejansko daje občutek zaščite pred kariesom ponoči.

Kul, sem kupil v Hoferju, ko so imeli akcijo in sem zelo zadovoljen. Sicer uporabljam samo med vikendi, ko si res lahko vzamem čas, pa mam vseen bolj bele zobe.

Celo življenje se samo nasmiham, da z ustnicami zakrijem svoje obarvane zobe, ki so videti, kot da si jih sploh ne umivam. Pri vsej poplavi ponudb za beljenje zob sem se seveda tudi jaz odločila za beljenje … Ko pa sem se začela odločati o načinu beljenja, sem se zgrozila nad zgodbami o poškodbah in dolgotrajnih negativnih posledicah, ki so jih utrpele nekatere stranke. Za lepoto vseeno nisem hotela tvegati zdravja svojih zob, zato sem se odločila za naravni pristop z aktiviranim ogljem. Poleg tega mi je bila všeč ideja naravne beline in ne umetno belih, ki so očitno beljeni. In res se je aktivirano oglje Karbonoir izkazalo za odlično, cenovno dostopno rešitev. Ne le, da so moji zobje bolj beli in čisti, zdaj je pod nadzorom tudi moj zadah.

Prvič sem sprobala ko si je kupila moja hčerka in moram zares pohvalit,,odlična in povsem naravna zadeva pa še ščetke so naravnega izvora,,,prišparaš veliko,,ker beljenje pri zobozdravniku ni nič kaj prijetno pa še pošteno te po žepu vdari !!!

Evo, priznam! Najprej sem kupila to oglje samo zato, da sem se lahko slikala kot zombi in fotko objavila na fb. Ampak pazi to, po tednu uporabe ljudje kar sami od sebe opažajo, da imam zelo bele zobe!”

Dodaj komentar izdelku

Že stare civilizacije so se zavedale, da lahko z drobnimi delci odlično očistiš zobe. Nekateri so uporabljali vulkanski prah, drugi pa predelano oglje. Modrosti naših prednikov smo pri nas nadgradili tako, da smo oglje kokosovih lupin še dodatno obdelali s posebnim postopkom dodajanja pare in odvzemanja kisika pri izredno visokih temperaturah (2000° C in več). Tako smo dobili izredno fin prah, s katerim boste zelo hitro prišli do zvezdniškega nasmeha.

Z redno uporabo aktiviranega oglja kokosovih lupin Karbonoir dosežemo občutno bolj bele zobe na povsem naraven način.
In še zanimivost – naše oglje je celo manj abrazivno za zobe in dlesni od običajnih zobnih past in je tako primerno za prav vsakogar!

Kakšna je Razlika med lekarniškim in aktiviranem ogljem kokosovih lupin karbonoir?
Velikost delcev. Delci v našem oglju so občutno manjši in posledično tudi učinkovitejši, saj se drobnejši delci boljše vežejo na madeže in prodrejo globlje. Tudi aktivirano oglje, ki ga najdemo v lekarnah dobro deluje na zobe in z uporabo dosežemo rezultat, vendar pa zagotovo ne tako občuten kot z ogljem Karbonoir.

Uporaba
Aktivirano oglje lahko uporabljate skupaj z zobno pasto ali brez. Zmočite krtačko in nanjo nanesite oglje, nato ščetkajte zobe kot običajno. Ko na zobe temeljito nanesete prah in jih zdrgnete, priporočamo, da prah pustite vsaj minuto ali dve na zobeh, kar bo pripomoglo k opaznejšemu učinku, nato pa jih temeljito sperete. Ščetkajte enkrat ali dvakrat dnevno in rezultati bodo vidni zelo kmalu.

Sestavine
30ml lonček, 100% naravno aktivno oglje iz kokosovih lupin.

INCI: Activated Charcoal

Opozorila: Hranite izven dosega otrok. Izdelka ne zaužijte. Zaradi praškastih delcev se izogibajte vdihovanju izdelka.
Navodila: Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Proizvajalec:
Karbonoir d. o. o.
Ulica ob hrastih 11
1291 Škofljica

Podobni članki

Pustite komentar