Sanjina zgodba: dermatitis in nega kože

Sanja in milo

Sanja se že 10 let spopada z atopijskim dermatitisom. Tukaj deli svojo zgodbo.

Atopijski dermatitis: Moja zgodba

Kot je že splošno znano, je atopijski dermatitis avtoimuna bolezen. Običajno ostane pravi vzrok dermatitisa neznan. Kaže se kot srbečica, rdečica in izpuščaji.

Atopijski dermatitis se običajno zdravi z vlažilnimi in steroidnimi kremami. Tako sem začela z zdravljenjem te neozdravljive bolezni tudi sama.

Dermatitis

Utrujenost, stres... Nato "prhljaj" in srbečica

Pred desetimi leti in pol sem rodila čudovitega fantka. Takrat sem kot 23-letna študentka mislila, da bom vsemu kos. Z možem, s katerim sem bila takrat poročena že 2 leti, sva živela v svojem stanovanju, vendar v istem kraju kot najini družini. Nisva želela pomoči, saj sva menila, da dandanes lahko vsak poskrbi za svojega otroka.

Moj sin Maj je bil zelo naporen dojenček. Zbujal se je vsake tri ure, čez dan pa je seveda spal celih 20 minut.

Po šestih mesecih si nisem hotela priznati, da sem utrujena. Opazila sem prvo srbečico na robu lasišča. Mislila sem, da je običajen prhljaj. Kupila sem kup izdelkov, celo takšne, ki so bili dragi kot žafran. Nič ni pomagalo.

Sanja in milo

Kortikosteroidna krema

Šele po treh mesecih trpljenja s krvavečim lasiščem sem se odpravila k dermatologu. Žal ni našel izvora bolezni. Ugibal je, da je verjetno kriv stres ali kaj podobnega. Seveda je bil stres, to sem vedela že sama. Predpisal mi je kortikosteroidno kremo.

Takoj sem začela z mazanjem. Po štirih dneh sta srbečica in krvaveča koža izginili.

Dermatitis se mi je ponavljal 5-krat letno, zato sem se odločila, da poskrbim tudi za nego kože. Prečesala sem vse drogerije in ponovno kupila ogromno naravnih mil, šamponov in krem. Nič ni ustrezalo.

Tudi krema, ki mi jo je predpisal zdravnik, je s časom nehala učinkovati. Poleg tega je imela krema tudi neprijetna stranska učinka – tanjša koža in izpadanje las.

Naravno milo z aktiviranim ogljem

V zadnjem letu sem precej sodelovala s podjetjem Karbonoir. Med pregledovanjem njihove spletne strani, sem našla milo iz aktiviranega oglja.

Kljub temu, da zelo dobro poznam prednosti aktiviranega oglja, sem že nekoliko obupala nad naravnimi izdelki. Vendar pa me mi je moj dragi prijatelj David, ki deluje v podjetju, milo podaril.

Tako sem začela z uporabo.

Že po prvem umivanju rok, obraza ter lasišča sem ugotovila, da mi milo ne izsuši kože, tako kot to počnejo običajna trda mila. Tudi koža me po uporabi ni srbela.

Ker je oglje antibakterijsko, se nanj ne lepijo bakterije in nase veže vse odpadne snovi iz roževinaste plasti kože. Koža je postala mehka in dišeča.

Zdaj uporabljajo milo vsi v moji družini.

(Kliknite tukaj za ogled izdelka.)

Uporabo bi svetovala tistim, ki imajo, in tudi tistim, ki nimajo težave s kožo. Seveda je namenjen tudi najbolj zahtevnim uporabnikom, to so otroci in dojenčki, ki do enega leta že tako ne smejo uporabljati tekočih mil z dišavami in konzervansi.

Hvala, Karbonoir, za pozitivno izkušnjo in izdelek, ki bo pomagal vsem tistim, ki ne najdejo izdelka za problematično in razbolelo kožo.

DRUGI ČLANKI

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli: Kaj je konjac Kaj so konjac gobice Namen uporabe Karbonoir konjac gobice konjac Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.