Dermatitis pri otrocih: zgodba 6-letnega Filipa

"Moje ime je Filip, star skoraj 6 let in odkar se spomnim me moja koža srbi, občasno zateguje, kot da ni moja in mi je premajhna." Filipova mama je izkušnjo svojega sina napisala v njegovih besedah, poslala pa nam je tudi fotografije rezultatov. 

Dermatitis pri otrocih

Atopijski dermatitis pri otroku lahko prepoznamo po suhi, srbeči, pordeli koži. Ta kronična kožna bolezen prizadene kar 20% otrok, pogosto se pojavi že pri dojenčkih.

Atopijski dermatitis sicer ni nevarna bolezen, kljub temu pa lahko simptomi (npr. srbečica) resno vplivajo na kvaliteto življenja otroka z dermatitisom in njegovih staršev.

Bolezen se ponavadi pojavi že nekaj mesecev po rojstvu, a le redko traja do odrasle dobe. Pojavi se zaradi različnih dejavnikov, ki so med seboj prepleteni – med njimi dednost in vpliv okolja, lahko tudi stres.

Šestletni Filip se z dermatitisom spopada že skoraj od rojstva. Njegova mama je izkušnjo svojega sina napisala v njegovih besedah, poslala pa nam je tudi fotografije rezultatov

Njen zapis si lahko preberete spodaj.

Dermatitis pri otrocih: Filipova zgodba

“Moje ime je Filip, star skoraj 6 let in odkar se spomnim me moja koža srbi, občasno zateguje, kot da ni moja in mi je premajhna.

To srbenje mi je kradlo spanec, saj me ponoči najbolj srbi. 

Lani konec maja pa sem naredil bedarijo, vem da ne bi smel, pa me je vseeno premamilo in sem skočil v kup na pol pokošene trave.

Joj je bilo fajn, ampak moja koža na nogah se pa ni strinjala. 

Mami je nekje na Facebooku zasledila in naročila to ČRNO MILO.

Najprej sem mislil, da se samo reče, da je črno, ampak milo je res črne barve, definitivno je zaradi barve umivanje še zabavnejše.

Katjino-milo

Ne znam opisat kako mi je pomagalo.

Umil sem se 3x in rdečina in srbenje sta hitro izginila.

Umijem se tako, da se najprej zmočim z mlačno vodo, z rokami namilim, še enkrat umijem z mlačno vodo in potem narahlo kožo z mamico popivnama.

Mami pravi, da se koža po umivanju čuti mehka, voljna in gladka.

No, tudi meni, saj me nikjer nič ne zateguje.

dermatitis pri otrocih

Zelo mi pomaga, ko se na trenutke hoče izbruh dermatitisa vrniti, tako kot v trenutni situaciji, ko ne morem v vrtec, čeprav trdim, da ga ne pogrešam – moje telo, čeprav je še majhno čuti stres.

HVALA, KER STE!”

Dermatitis pri otrocih: kako omiliti srbečico in ekceme?

Preden smo odkrili vaše črno milo, je pomagalo vse bolj na pol, vaše milo pa je naredilo čudež,” je še napisala Filipova mami. 

“Kmalu bo leto dni odkar se je sin prvič umil s tem milom in odkar je milo postalo njegova stalnica in rutina pod tušem.
 
Vaše milo mu omili srbečico, ekceme, ki se pojavljajo občasno, predvsem pa je nepogrešljivo pri negi njegove občutljive kože.
Filip pa nas je pred kratkim osrečil tudi s to čudovito risbo, ki prikazuje, kako mu je Kn črno milo pomagalo pri dermatitisu. 🥰

Naravna rešitev za otroke z dermatitisom

Pri Karbonoir smo resnično ponosni, da smo ustvarili popolnoma naravno milo, ki je pomagalo že toliko ljudem, ki se borijo z dermatitisom, rdečico, srbečico, suho ali nasploh problematično kožo – tudi tistim, ki so pred tem že skoraj obupali. 

izkušnje drugih uporabnikov

Še posebej smo veseli takrat, ko pomagamo omiliti dermatitis pri otrocih.

Vaše zgodbe v komentarjih, sporočilih in emailih, ki jih prejemamo, nam dajejo zagon, da s polno paro delamo naprej!  

Ekipa Karbonoir

Naravna rešitev za otroke z dermatitisom! 

Črno milo Karbonoir

Kn črno milo

12 €

Več informacijo o milu in mnenja uporabnikov najdete nakarbonoir.si/rocno-izdelano-trdo-crno-milo .

Preberi tudi: 3 ultimativni nasveti za atopijski dermatitis

Sara

Dodajte komentar na članek