Estetsko beljenje zob kar doma

Sanja

Beljenje zob doma

Sem oseba, ki daje veliko na lepoto in razne kozmetične pripravke. Ženske smo na splošno bolj nagnjene k estetskim popravkom in poleg na lepotno kirurgijo jih veliko prisega na estetsko zobozdravstvo.

Nikoli pa nisem mislila, da bom kdaj prisegala kar na beljenje zob doma.

Privlačnost

Kaj je tisto prvo, kar nas ob pogledu na določeno osebo privlači? Tako je, nasmeh.

Najprej pogledamo obraz, no, vsaj jaz – v veliki večini verjetno tudi ostali. Spremljam gibanje telesa, ustnic in seveda nasmeh.

Za popoln nasmeh, pa so v večini zadolženi zobje. Če so beli in ravni, še tako boljše. Vsi imamo nekakšen odpor do rumenih oziroma obarvanih zob.

Naravna barva zob

Naravno barvo zob določa dentin, ki je pokrit s sklenino. Dentin je nekoliko bolj rumene barve, sklenina pa je bolj bele barve in prosojna, zato spodaj ležeči dentin proseva skozi sklenino. Naravna barva zob iz tega razloga nikoli ni povsem bela.

S staranjem absorbirajo zobje vedno več zunanjih pigmentov, predvsem, če je prehrana pogosto sestavljena iz hrane in pijače, ki vsebuje veliko pigmentov.

Mladi imajo zobe, ki se razlikujejo v barvi od rumeno-rjave do zeleno-sive, ki se sčasoma še okrepi. Rumeno-rjavi zobje so bolj odzivni na beljenje.

Beljenje zob doma pa je po novem nekaj, kar prakticira vse več ljudi.

Cene beljenja zob na trgu

Ker pa je »Hollywood Smile« vedno bolj priljubljen, se za beljenje zob odloča vedno več ljudi. Na kaj pa moramo biti pozorni? Ne samo, da je to zelo velik finančni zalogaj, ki lahko doseže tudi ceno 400 evrov za posamezno beljenje, tudi z zdravstvenega vidika je zelo nevarno.

Čeprav se zobna sklenina skozi leta že sama tanjša, jo tovrstno beljenje še hitreje tanjša. Vendar pa niso vsa belila enaka in tudi na vseh zobeh ne delujejo enako. Izredno pomembno je, da je vsa ustna votlina zdrava.

Zdrava morajo biti vsa obzobna tkiva, odstranjene zobne obloge, spolirani zobje itn. Vendar je za dobre in dolgoročne rezultate izredno pomembna tudi ustrezna ustna higiena.

Ne poslužujte se belilnih svinčnikov, trakov in belilnih zobnih past, ker vsebujejo peroksid in poškodujejo zobno sklenino ter obzobno tkivo. V kolikor se poslužujete estetskega beljenja, se prepustite profesionalcem oziroma zobozdravnikom, ki imajo izkušnje in delajo z inovativnimi materiali.

Marsikdo pa se pri tem verjetno sprašuje… ali obstaja naravna metoda za beljenje zob doma, ki ne poškoduje zobne sklenine in obzobnega tkiva, in za katero ne bom zapravil po več sto evrov?

Naravna alternativa za beljenje zob doma

Ljudje se vedno bolj zatekamo k naravi in ugotavljamo, da ima narava svojo moč. In tako vse več ljudi prisega na beljenje zob doma. Oglje ima samo po sebi zdravilne učinke in deluje tudi antibakterijsko.

Zadnje leto je aktivirano oglje prava prodajna uspešnica in to z razlogom.

Ta črni biser v obliki prahu, ki predstavlja popolnoma naravno alternativo sredstvom za čiščenje in beljenje zob, radi uporabljamo tako mladi kot starejši. Ne le, da bo pobelil vaš nasmeh – primeren je tudi za vsakodnevno čiščenje zob in ustne votline, saj odstranjuje bakterije, ki povzročajo bolezni zob in gnilobo!

Ker je narejen izključno iz kokosovih lupin in ni testiran na živalih, je primeren tudi za vegane. Velika prednost je, da se lahko uporablja celo leto, brez stranskih učinkov.

Postopek beljenja poteka postopoma. Dlje kot ga uporabljamo, bolj beli so naši zobje. Poleg tega preprečuje tudi neprijeten zadah in odstranjuje zobni kamen. Uporabljajo pa ga lahko tudi otroci, saj oglje preprečuje nastanek kariesa.

Ne le, da omogoča beljenje zob v udobju lastnega doma in učinkovito skrbi za ustno higieno, temveč v tudi kopalnice prinese obilo zabave ter odštekane selfije!

Naj beljenje postane zdravo in enostavno ter naj si zobe beli cela vaša družina.

Zaljubite se v nasmeh!

Aktivirano oglje Karbonoir

Beljenje zob doma s Karbonoir aktiviranim ogljem

Oglej si spodnji video, kjer Vesna prikaže uporabno aktiviranega oglja Karbonoir za beljenje zob doma!

DRUGI ČLANKI

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli: Kaj je konjac Kaj so konjac gobice Namen uporabe Karbonoir konjac gobice konjac Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.