• STROŠKI DOSTAVE SAMO 1€
    v času karantene za vsa naročila, ki bodo plačana brezgotovinsko (s kreditno kartico, preko PayPala ali neposrednega bančnega nakazila). Za plačila po povzetju obračunamo stroške dostave po običajni ceni 4€. S tem želimo zmanjšati fizične stike z dostavljalci in poskrbeti za varnost in zdravje nas vseh. 🖤

Estetsko beljenje zob kar doma

Prijetno branje!
Sanja

beljenje zob doma

Sem oseba, ki daje veliko na lepoto in razne kozmetične pripravke. Ženske smo na splošno bolj nagnjene k estetskim popravkom in poleg na lepotno kirurgijo jih veliko prisega na estetsko zobozdravstvo.

Nikoli pa nisem mislila, da bom kdaj prisegala kar na beljenje zob doma.

Sanja

Privlačnost

Kaj je tisto prvo, kar nas ob pogledu na določeno osebo privlači? Tako je, nasmeh.

Najprej pogledamo obraz, no, vsaj jaz – v veliki večini verjetno tudi ostali. Spremljam gibanje telesa, ustnic in seveda nasmeh. Za popoln nasmeh, pa so v večini zadolženi zobje. Če so beli in ravni, še tako boljše. Vsi imamo nekakšen odpor do rumenih oziroma obarvanih zob.

Naravna barva zob

Naravno barvo zob določa dentin, ki je pokrit s sklenino. Dentin je nekoliko bolj rumene barve, sklenina pa je bolj bele barve in prosojna, zato spodaj ležeči dentin proseva skozi sklenino. Naravna barva zob iz tega razloga nikoli ni povsem bela.

S staranjem absorbirajo zobje vedno več zunanjih pigmentov, predvsem, če je prehrana pogosto sestavljena iz hrane in pijače, ki vsebuje veliko pigmentov.

Mladi imajo zobe, ki se razlikujejo v barvi od rumeno-rjave do zeleno-sive, ki se sčasoma še okrepi. Rumeno-rjavi zobje so bolj odzivni na beljenje. Beljenje zob doma pa je po novem nekaj, kar prakticira vse več ljudi.

sanja-2.1

Cene beljenja zob na trgu

Ker pa je »Hollywood Smile« vedno bolj priljubljen, se za beljenje zob odloča vedno več ljudi. Na kaj pa moramo biti pozorni? Ne samo, da je to zelo velik finančni zalogaj, ki lahko doseže tudi ceno 400 evrov za posamezno beljenje, tudi z zdravstvenega vidika je zelo nevarno.

Čeprav se zobna sklenina skozi leta že sama tanjša, jo takovrstno beljenje še hitreje tanjša. Vendar pa niso vsa belila enaka in tudi na vseh zobeh ne delujejo enako. Izredno pomembno je, da je vsa ustna votlina zdrava.

Zdrava morajo biti vsa obzobna tkiva, odstranjene zobne obloge, spolirani zobje itn. Vendar je za dobre in dolgoročne rezultate izredno pomembna tudi ustrezna ustna higiena.

Ne poslužujte se belilnih svinčnikov, trakov in belilnih zobnih past, ker vsebujejo peroksid in poškodujejo zobno sklenino ter obzobno tkivo. V kolikor se poslužujete estetskega beljenja, se prepustite profesionalcem oziroma zobozdravnikom, ki imajo izkušnje in delajo z inovativnimi materiali.

Naravna alternativa

Ljudje se vedno bolj zatekamo k naravi in ugotavljamo, da ima narava svojo moč. In tako vse več ljudi prisega na beljenje zob doma. Oglje ima samo po sebi zdravilne učinke in deluje tudi antibakterijsko.

Zadnje leto je aktivirano oglje prava prodajna uspešnica in to z razlogom.

Aktivirano oglje 1

Ker je narejen iz kokosovih lupin in obdelan po Karbo-metodi, je primeren tudi za vegane. Velika prednost je, da se lahko uporablja celo leto, brez stranskih učinkov.

Postopek beljenja poteka postopoma. Dlje kot ga uporabljamo, bolj beli so naši zobje. Poleg tega preprečuje tudi neprijeten zadah in odstranjuje zobni kamen. Naj beljenje postane zdravo in enostavno ter naj si zobe beli cela vaša družina.

Zaljubite se v nasmeh!

Sanja Stepić

Dodajte komentar na članek