Krvavenje dlesni: 6 nasvetov za zdravljenje in preprečevanje

Ali med umivanjem zob pljuvate kri?

Tega nikakor ne smete ignorirati – v večini primerov je krvavenje dlesni simptom vnetja dlesni, ki lahko vodi k izgubi zob in vseh dolgotrajnih in dragih postopkov, ki temu sledijo.

Kako na naraven način pozdraviti krvavenje dlesni in preprečiti, da bi se ponovilo, boste izvedeli v članku! 

kri in krvavenje dlesni

Kaj je vzrok krvavenja dlesni?

Krvavenje dlesni se lahko pojavi zaradi menjave zobne ščetke ali neprimernega nitkanja.

V večini primerov pa gre za simptom vnetja dlesni. 

Vnetje dlesni običajno povzročijo zobne obloge – bakterije, ki se nabirajo okrog in med zobmi.

krvaveče dlesni in jabolko
obloge na zobeh

Zobne obloge čez čas “poapnijo” in tako nastane zobni kamen, na katerem se bakterije še naprej nabirajo (in to še hitreje).

Temu se izognemo z dobro ustno higieno, pri čemer je najbolj pomembno pravilno (od dlesni proti zobu) in redno (dvakrat na dan, po 2 minuti) ščetkanje ter pravilna izbira zobne paste.

obloge na zobeh

Krvavenje dlesni - bi me moralo skrbeti?

Krvavenje dlesni je opozorilni znak, da imate vnete dlesni. 

Vnetje dlesni se lahko hitro razvije v zelo resno težavo, zato ga zagotovo ni vredno ignorirati.

To je eden glavnih vzrokov za izgubo zob, privede pa lahko tudi do hujših težav drugje v telesu – raziskave kažejo, da poveča možnost nastanka srčnih bolezni, možganske kapi in osteoporoze. 

Pri 40-letnikih je za kar 80% izgube navidezno zdravih zob odgovorno vnetje dlesni, ki je tako glavni vzrok dolgotrajnih in dragih postopkov nadomeščanja zob.

Vnetje dlesni: simptomi

6 nasvetov za zdravljenje in preprečevanje krvavenja dlesni in vnetij

# 1 Prenehajte s kajenjem

Ne samo, da kajenje ogroža zdravje dlesni in zob – kadilci bodo vnetje dlesni tudi kasneje (in morda prepozno) opazili. Njihova ustna sluznica in dlesen so tako spremenjeni, da ne krvavijo oziroma krvavijo zelo malo. Zato mnogo kadilcev vnetja dlesni ne opazi, dokler ni že zelo razvito.

#2 Redno ščetkanje in menjava ščetke

Zobe ščetkamo dvakrat dnevno, vsaj po 2 minuti. Pri tem bodimo pozorni, da zobno ščetko dovolj pogosto menjujemo (vsaj na 3 mesece) in da seveda ščetkamo pravilno, kar pomeni od dlesni proti zobu.

# 3 Dosledno nitkanje

Če ste opazili krvavenje dlesni in druge simptome, nikar ne prenehajte z nitkanjem! Ravno obratno – nitkanje oziroma čiščenje medzobnih prostorov je še toliko bolj pomembno, če imate vnete dlesni. Če boste pustili, da se na vnete območju nabere še več bakterij, se bo vnetje poslabšalo.

# 4 Slana voda

Eno čajno žličko soli zmešamo v skodelici tople vode in z njo vsaj enkrat na dan izperemo ustno votlino. To je enostaven, a pomemben korak pri zmanjševanju in preprečevanju vnetja dlesni.

# 5 Več vitamina C

Tudi pomankanje vitamina C lahko vodi do krvavenja dlesni. Poskrbimo, da bo naša prehrana bogata z vitaminom C – posledično bodo bolj zdrave tudi naše dlesni in zobje!

# 6 Izbira zobne paste

Pri izbiri zobne paste bodimo pozorni, da ta čim bolj učinkovito odstranjuje zobne obloge in škodljive bakterije v ustih, ki vodijo k vnetju in krvavenju dlesni, ter ki poskrbi za celostno zdravje ustne votline. 

Naravna črna zobna pasta Karbonoir v tubi

Če se boste držali teh nasvetov, boste močno zmanjšali verjetnost krvavenja dlesni in vnetja.

V kolikor pa se že spopadate s krvavenjem dlesni, vam bodo nasveti pomagali, da to težavo hitreje odpravite. Poleg upoštevanja zgornjih nasvetov pa tudi nujno obiščite zobozdravnika!

Katere sestavine zobne paste pa nam lahko pomagajo zmanjšati krvavenje dlesni na naraven način?

Naravna zobna pasta proti vnetim dlesnim in krvavenju

Karbonoir naravno črno zobno kremo odlikuje (poleg kakovostnega aktiviranega oglja iz kokosa, pridobljenega po posebnem certificiranem postopku) tudi prav posebna mešanica naravnih sestavin visoke kvalitete.

Naravna črna zobna pasta Karbonoir v tubi

Zaradi aktiviranega oglja je zobna pasta učinkovit način za naravno beljenje zob.

Vendar pa, kot pravi Larisa Smrekar, direktorica podjetja:

med razvojem nismo imeli v mislih zgolj čistoče in beline zob, temveč tudi njihovo zdravje. Dobro se zavedamo, da so zobje in dlesni še kako pomembni za naše celotno zdravje telesa, saj so povezani z notranjimi organi.

Izbira visokokakovostnih naravnih sestavin, ki bodo poskrbele za celostno nego celotne ustne votline, je bila pri zasnovi zobne paste osrednjega pomena.

Larisa Smrekar, direktorica

Ta črna zobna pasta s prijetnim, osvežilnim, a blagim okusom ter izjemno nežno strukturo je tudi popolnoma brez umetnih barvil in konzervansov, alkohola, fluora, sintetičnih penilcev, umetnih sladil, SLS-ja in sintetičnih parfumov.

Karbonoir naravna kozmetika je navdušila že 570.000+ uporabnikov po Sloveniji in Evropi!

Pridružite se zadovoljnim uporabnikom Karbonoir zobne paste, ki izboljša belino zob in preprečuje vnetje in krvavenje dlesni – na naraven način!

Naravna črna zobna pasta

13,99 €

P.S.: 30-dnevna garancija: v primeru nezadovoljstva vam vrnemo denar!

P.P.S.: Hitra in varna dostava: odpošljemo še isti dan ali najkasneje jutri!

7 Naravnih sestavin, ki bodo premagale in preprečile krvavenje dlesni

Naravna zobna pasta Karbonoir vsebuje 7 sestavin, ki na povsem naraven način pomagajo okrepiti dlesni in zmanjšati možnosti krvavenja.

# 1 Klinčki

Klinčki in njihovo olje vsebujejo spojino imenovano eugenol, ki ima močen antiseptični učinek in zmanjša količino škodljivih bakterij v ustih. Deluje tudi kot analgetik – v primeru zobobola so klinčki in njihovo olje super rešitev, saj oblažijo bolečino in razkužijo obolelo ter vneto mesto.

#2 Brinove jagode

Brinove jagode so bogate z vitaminom C, kar poskrbi za normalno delovanje in prekrvavitev dlesni, in deluje kot antiseptik, ki zdravi okužbe in vnetja.

# 3 Aktivirano oglje iz kokosa

Aktivirano oglje je eno najbolj absorbivnih snovi na svetu – veže se na bakterije in umazanije ter jih tako učinkovito odstranjuje, kar je zelo zaželeno, če želimo odstranjevati zobne obloge in preprečiti vnetje dlesni.

# 4 Olje čajevca

Liste čajevca so žvečili že plemenski pripadniki aboridžinov, saj so dobro poznali njegove aktiseptiče učinke. Olje čajevca je priporočljivo za preprečevanje nastanka vnetja dlesni, ter za zdravljenje oteklih, krvavečih dlesni.

# 5 Kokosovo olje

Kokosovo olje ima ogromno pozitivnih učinkov, med drugim tudi zmanjšanje vnetij in škodljivih bakterij.

# 6 Kremen

Kremen je eden izmed najbolj okolju prijaznih obnovljivih naravnih virov, ki na varen in naraven način odstranjuje zobne obloge in madeže na zobeh.

# 7 Evkaliptusovo olje

Evkaliptusovo olje se je v zgodovini uporabljali za zdravljenje ran, zmanjšanje vnetij in bolečine. V zobni pasti pomaga uničiti škodljive bakterije v ustih, zmanjša vnetje in pospeši proces zdravljenja.

DRUGI ČLANKI

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli: Kaj je konjac Kaj so konjac gobice Namen uporabe Karbonoir konjac gobice konjac Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.