Naravna zobna ščetka, ki raste na drevesu!

Zdravje zob je zelo pomembno, kajne? No, vsi vemo, da je zobna ščetka glavno orodje pri vzdrževanju lepih in zdravih zob. 🦷

Ampak ste se kdaj vprašali, kako so ljudje včasih čistili zobe, ko zobne ščetke še niso bile izumljene?

No, mi smo odkrili, da so nekoč naravne zobne ščetke rastle na drevesu! 🌳🤯

Drevo iz katerega pridobivajo naravne zobne ščetke.

Kaj sploh so glavne funkcije zobne ščetke?

  • Čiščenje zobne površine: Zobna ščetka je namenjena odstranjevanju zobnih oblog, hrane in bakterij s površine zob.
  • Odstranjevanje zobnega kamna: Ščetkanje zob s pravilno tehniko pomaga preprečevati nastanek zobnega kamna.
  • Masaža dlesni: Nežno ščetkanje dlesni spodbuja zdravje dlesni in izboljšuje krvni obtok v ustih.
  • Odstranjevanje bakterij: Ščetkanje zob pomaga zmanjševati prisotnost bakterij v ustih, kar zmanjšuje tveganje za nastanek kariesa, gingivitisa in drugih težav.
  • Osvežitev daha: Redno ščetkanje zob pomaga odstranjevati bakterije, ki povzročajo slab zadah.
  • Spodbujanje oralne higiene: Zobna ščetka je pomemben del vsakodnevne rutine ustne higiene in spodbuja vzdrževanje zdravih zob in dlesni.


Uporaba pravilne tehnike ščetkanja zob in redna zamenjava zobne ščetke sta ključna za doseganje optimalnih rezultatov pri ohranjanju zdravih ust in nasmeha.

Različne zobne ščetke

Naravna zobna ščetka, ki raste na drevesu

Tako je, namesto, da bi šli v trgovino in kupili zobno ščetko, so ljudje kar vzeli vejo ali vejico in jo uporabljali kot naravno zobno ščetko.

Drevo Salvadora persica je celo dobilo ime “toothbrush tree” (ang. drevo zobnih ščetk) 🌳, saj so jih tradicionalno uporabljali za čiščenje zob v Indiji, arabskem svetu in v Afriki.

Snovi, ki jih vsebuje les drevesa, celo pomagajo prepečevati karies, zato je to drevo zagotovo dobra izbira za izdelavo naravnih zobnih ščetk!

Naravna zobna ščetka iz veje drevesa.

Seveda je bilo potrebno malo več truda in časa ⌛, da so zobe očistili s takšno naravno ”zobno ščetko”, vendar je iznajdljivost naših prednikov res občudovanja vredna, kajne? 😊

No, danes imamo vseeno na voljo bolj učinkovite in varne načine umivanja zob.

Če upoštevamo še moderno prehrano, ki pogosto vključuje sladkarije 🍰 in druga živila, ki škodijo zdravju zob in dlesni, je razumljivo, da se moramo za zdravje zob še bolj potruditi, kot včasih!

V modernih časih potrebujemo boljše zobne ščetke za zdravje zob.

Naravna nega zob in dlesni

Če ste v iskanju povsem naravne zobne paste, ki bo učinkovito vzdrževala zdravje ustne votline, delovala proti kariesu in krvavenju dlesni, vam toplo priporočamo naše črno zobno pasto.

Poslužuje se naravne moči klinčkov, brinovih jagod in aktiviranega oglja, ter kokosovega in evkaliptusovega olja. 👉 Kn črna zobna pasta >>

Kaj pa zobna ščetka? Tudi to imamo 😊

Sicer naše ne rastejo na drevesu, smo pa njihove ročaje izdelali iz reciklirane plastike ♻, mehke ščetine pa impregnirali z aktiviranim ogljem iz kokosa, ki tako poskrbi za dodatno higieno. 👉 Kn zobna ščetka >>

V upanju, da ste se nekaj novega naučili in da boste svoje zobe še naprej pridno ščetkali vsaj dvakrat na dan, vas lepo pozdravljamo! 

DRUGI ČLANKI

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli: Kaj je konjac Kaj so konjac gobice Namen uporabe Karbonoir konjac gobice konjac Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.