kateri izdelek vas zanima?

Karbonoir črno naravno milo

Odgovori na pogosta vprašanja za črno milo

Ob izdelavi ocene varnosti izdelka podajo opozorilne stavke, ki se tičejo specifike izdelka – torej, ena navodila so za mila, druga za zobno pasto, … Ocena varnosti izdelka predvideva to standardno varnostno opozorilo, da se napiše za vsa ročno narejena naravna mila, ki so v prodaji. V praksi se po izkušnjah strank pravzaprav vidi, da je efektivno predvsem za poškodovano kožo, saj olja, ki so v milu kože ne poškodujejo ampak jo negujejo, ter spodbujajo hitrejšo regeneracijo.

Stanje kože se lahko spreminja zaradi mnogo dejavnikov – letni čas oziroma vreme, temperatura, vlaga, prehrana, aktivnost, stres… Če drugi dejavniki povzročijo neravnovesje, in se ponovno prične povečano izločanje loja (pore se ponovno pričnejo mašiti), bo milo infekcijo spravilo na površje – spet lahko pride do izbruha, ki pa bo trajal bistveno manj časa, ko če bi pustili, da se nadaljuje.

Pri težji obliki poškodbe kože uporabo mila prilagodite vašim potrebam. Milo lahko uporabite tudi vsak drugi dan ali 1x dnevno – preizkusite več načinov in preverite, kateri vam najbolj odgovarja. Tudi čas, ko ga pustite na koži je lahko krajši, nekaterim uporabnikom odgovarja, da ga nanesejo, rahlo vmasirajo in nato takoj sperejo.

Milo je primerno za občutljivo kožo, tudi za kožo sladkornih bolnikov. Žal trenutno še nimamo povratnih informacij strarnk, ki bi poročale o izboljšanju rdečih kapilar.

Ker imajo hormonske tablete velik vpliv na naše telo, je možno, da traja nekoliko dlje, da se bo stanje  kože izboljšalo. Aktivirano oglje nase veže nečistoče, ki tako pridejo na površje kože, zato lahko opazite nekaj več nečistoč. V večini primerov se stanje izboljša že po prvih nekaj tednih redne uporabe. Lahko pa pri nekaterih ljudeh traja malo dlje, da se koža regenerira.

Ker koža potrebuje tudi svoj čas za obnovo, bo verjetno trajalo še nekaj časa, da se bo koža regenerirala in popravila. Zaradi hormonskega neravnovesja se ponovno prične povečano izločanje loja (pore se pričnejo mašiti). Milo lahko pripomore tako da infekcijo oz. nečistoče spravi na površje, s tem lahko spet pride do izbruha mozoljev ampak se potem z redno uporabo mila mozolji začnejo sušiti in izginjati.

Milo načeloma pomaga izboljšati kožo, vendar pa obstaja tudi procent ljudi, ki pa jim milo ne ustreza. V vašem primeru bi bilo morda bolje poizkusiti s kakšnim testerjem, če bi vam milo odgovarjalo. Tester lahko nekaj časa nanašate samo na enem manjšem predelu (mogoče bližje ušesom, da ne bo ravno na sredini obraza), da vidite kako se bo koža odzvala na izdelek. Če bi videli, da se dobro obnese na vaši koži, pa bi si začeli umivati še celoten obraz z njim.

Kremo, ki jo imate in vam pomaga lahko še naprej uporabljate tudi, če bi začeli uporabljati milo.

V tem primeru je tudi priporočljivo zmanjšati uporabo mila na 1x na dan oz. nekajkrat na teden. Če vam milo preveč izsuši kožo, predlagamo, da po umivanju vedno uporabite tudi vlažilno kremico. Če je vaša koža sicer nagnjena k aknam, bodite pozorni, da izberete kremo, ki ni preveč mastna in ne zamaši por. Priporočamo naš naraven hranilni serum.

Parfumi načeloma lahko povzročijo alergično reakcijo, čeprav je parfuma v milu zelo majhen procent in večina ljudi, tudi tisti z zelo občutljivo kožo, na milo nima alregičnih reakcij. Koncentracija uporabe dišav je varna saj imamo narejeno tudi oceno varnosti izdelka. Lahko pa pride do preobčutljivosti na vonj, kar pa se od posameznika do posameznika razlikuje.

V sestavinah cinka ni, torej ga nebi smelo biti notri. Če je pa zraven v procesu proizvodnje (v smislu, če je posoda, kjer se kuha milo z sestavino cinka in da to vpliva na milo, ko se kuha) pa žal ne moremo z gotovostjo trditi.

Ja. Če imate po uporabi mila občutek suhe kože, svetujemo uporabo vlažilne/hranilne kremice. Priporočamo naš naraven hranilni serum, katerega smo razvili prav za uporabo s črnim milom.

Olja in masla v kombinaciji z ostalimi sestavinami v črnem milu ne zamašijo por. Ker je milo izdelano po hladnem postopku, se ohranijo vse negovalne lastnosti olja in masla.

Rdečica in pekoč občutek se lahko pojavijo v prvih dneh ali tednih uporabe, ker se koža čisti in privaja na izdelek. Še posebej pri tistih, ki imajo tudi sicer bolj občutljivo kožo, pa priporočamo upoštevanje spodnjih nasvetov:

– Milo si nanašajte direktno na obraz (torej kar podrgnite po koži z milom, namesto da spenite v rokah in nato nanesete samo peno), pri tem pa bodite pozorni, da to počnete zelo zelo nežno in ne drgnete močno, saj bi to preveč razdražilo kožo.

– Tudi pri vmasiranju milnice bodite nežni in to počnite max. 30 sekund.

– Milnice ne puščajte na koži dlje časa (nekaterim to ustreza, vendar v primeru občutljive kože in reakcij svetujemo, da se takoj spere).

– Milnico sperite z obraza z mlačno ali hladno vodo, ne toplo.

– Če se vam zdi, da je koža po uporabi tudi suha in potrebuje dodatno vlaženje, po umivanju uporabite še kakšno nežno in ne preveč mastno kremico.

Milo ima to zmožnost, da te bakterije, nečistoče, ki se nabirajo v koži, izvleče iz kože in jih odstrani. Ob redni uporabi pa boste opazili, da se koža občutno manj masti, in da se pojavlja vedno manj mozoljev in ogrcev.

Povratnih informacij kako deluje milo na to bolezen še nimamo. Milo je dobro vplivalo na poškodbe kot so luskavica, dermatitis, akne,.. Mogoče bi bilo za poizkusiti, saj je naše milo iz popolnoma naravnih sestavin in narejeno po hladno stiskanem postopku.

Po milu se lahko namažete z vlažilno kremo, ki vam bo dodatno nahranila kožo. Če je vaša koža sicer nagnjena k aknam, bodite pozorni, da izberete kremo, ki ni preveč mastna in ne zamaši por. Priporočamo tudi naš naravni hranilni serum.

Povratnih informacij kako deluje milo na milije še nismo imeli. Milo je dobro vplivalo na druge poškodbe  kože, mogoče bi bilo za poizkusiti, saj je sestava našega mila iz popolnoma naravnih sestavin in narejeno po hladno stiskanem postopku.

Glede na povratne informacije strank je milo primerno za občutljivo kožo. Žal pa trenutno še nimamo povratnih informacij, ki bi poročale o izboljšanju rdečih kapilar.
Pri dojenčkih (od 3 mesecev naprej) vam svetujemo, da milo (kot vsak drugi kozmetični izdelek) začnete uporabljati postopoma. Poskusite najprej na predelih kot so roke ali noge, uporabljajte milo nekaj tednov, da preverite, kako se koža vašega otroka privadi na izdelek. Kasneje, ko ste prepričani, da se izdelek dobro obnese na koži vašega otroka, lahko milo uporabite tudi na obrazu. Pri tem bodite pazljivi, da milo ne zaide v oči.

Povratnih informacij, da milo ne bi bilo primerno za sladkorne bolnike še nimamo.

V praksi se po izkušnjah strank pravzaprav vidi, da je milo efektivno predvsem na poškodovani koži, saj olja, ki so v milu kože ne poškodujejo ampak jo negujejo, ter spodbujajo hitrejšo regeneracijo. Praksa je pokazala, da pomaga tudi pri dermatitisu, aknam in se lahko uporablja tudi v primerku ekcemov. Veliko povratnih informacij smo dobili namreč prav od uporabnikov z omenjenimi kožnimi težavami.

Po začetni uporabi mila se sicer lahko pojavi razdražena koža, ker milo začne delovati in vleči nečistoče nase, vendar pa to potem tudi izgine. Stranke si tudi prilagajajo uporabo, nekaterim je uporaba mila dovolj že nekajkrat na teden.

Rdečica in pekoč občutek so lahko običajni v prvih dneh (tudi tednih) uporabe, ker se koža čisti in privaja na izdelek. Še posebej pri tistih, ki imajo tudi sicer bolj občutljivo kožo, pa priporočamo upoštevanje spodnjih nasvetov:

– Milo si nanašajte direktno na obraz (torej kar podrgnite po koži z milom, namesto da spenite v rokah in nato nanesete samo peno), pri tem pa bodite pozorni, da to počnete zelo zelo nežno in ne drgnete močno, saj bi to preveč razdražilo kožo.

– Tudi pri vmasiranju milnice bodite nežni in to počnite max. 30 sekund.

– Milnice ne puščajte na koži dlje časa (nekaterim to ustreza, vendar v primeru občutljive kože in reakcij svetujemo, da se takoj spere).

– Milnico sperite z obraza z mlačno ali hladno vodo, ne toplo.

– Če traja že več časa (2 tedna) raje prenehajte z uporabo, ker ste mogoče občutljivi na kakšno sestavino oz. alergični.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.

anti-age

Odgovori na pogosta vprašanja za anti-age serum

Serum se lepo vpije v suho kožo in jo nahrani, učinek je mehka in gladka koža. In še prijetno diši.

Serum lahko uporabljate tudi na drugih delih telesa, koža je po nanosu mehkejša.

Naš anti-age je primeren za uporabo po uporabi mila, ki vpliva na zmanjšanje nastanka mozoljev. Serum bo kožo dodatno nahranil in zacelil.

Serum lahko uporabljajo otroci od 3. leta naprej.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.

AKTIVIRANO OGLJE

Odgovori na pogosta vprašanja za aktivirano oglje

Ker je oglje registrirano kot kozmetični izdelek, morajo na njemu pisati opozorila, kot na vseh ostalih kozmetičnih izdelkih. Ima pa naše aktivirano oglje ‘food grade’ certifikat, kar pomeni, da je varen za zaužitje.

Oglje je najbolje uporabljati po naši karbo – metodi. Umijete si zobe z zobno pasto (zjutraj in zvečer), potem na zobe nanesite oglje (ni potrebno ščetkati), oglje pustite delovati vsaj kakšno uro (lahko tudi čez noč, je naravno in ni problem, če se ga tudi kaj zaužije), po 1 uri oz. zjutraj si zobe sperite z vodo. To je priporočljivo za večji učinek. Oglje lahko na tak način uporabljate tudi samo zjutraj oz. zvečer.

Z redno uporabo oglja začnemo odstranjevati mehke zobne obloge, tako preprečimo nastajanje zobnega kamna, kar pa vpliva na lepšo barvo zob.

Z uporabo oglja po naši karbo – metodi vam oglje ne bo poškodovalo sklenine. Umijete si zobe, nanesete na njih oglje, pustite delovati (eno uro ali pa pustite čez noč), po tem času si izperite zobe z vodo. Oglja praktično ne ščetkamo ampak samo nanesemo. To v nobenem primeru ne poškoduje sklenine, vpliva pa na odstranjevanje oblog in zobnega kamna.

Na strukturo zoba oglje ne more vplivati, ker gre za umetni material. Lahko se ga dobro sproti čisti, odstranjuje obloge, vendar ima že sam po sebi svojo barvo in ni naraven material tako da ne more absorbirati oglja.

Oglje je tekom serije v različni obliki, vsa pa je ustrezna – torej od čisto črnega, ki je zelo fin, pa do sivkasto-srebrnega, ki je malo manj fin. To je odvisno od tega, ali je napolnjeno iz vrha vreče oglja ali iz dna. Na dnu so vedno manj fini delci kot na vrhu. Pretresti se ga pa ne da zaradi strukture. Obe obliki sta zaradi iste serije ustrezni za čiščenje zob.

Ker imajo delci oglja sposobnost absorbcije bakterij in umazanij vplivajo tudi na zdravje ustne votline, kar se posledično kaže tudi pri prenehanju nastajanja aft.

Zaradi absorbcije bakterij in umazanij oglje vpliva tudi na zmanjšanje vnetih dlesni.

Oglje lahko nanesete s katerokoli zobno ščetko, vendar mi priporočamo našo, ker ima tudi tako oblikovane ščetine, da je nanos lažji. Ko nanesemo oglje, običajna zobna ščetka postane še gostejša in pogosto pregroba, medtem ko so te zobne ščetke primerne ravno za uporabo z aktiviranim ogljem.

Lahko si najprej umijete zobe z zobno pasto in nato nanesete še oglje za boljši učinek beljenja zob.

Nekateri uporabniki uporabljajo samo oglje, ker jim tako ustreza. Je pa to odvisno od vsakega posameznika.

Oglje se lahko pusti čez noč v ustih, ker je popolnoma naravno in ni nevarno za zdravje. Je pa naše oglje varno za uživanje, saj smo pridobili tudi certifikat, tako da ni problem, če se ga tudi poje. Ima Food grade certifikat, kar pomeni da je jedilno.

Z redno uporabo oglja se lahko znebite tudi zobnega kamna.

To se zgodi, ko začnete uporabljati oglje, ker je na nekaterih mestih zob več bakterij in je umazanija bolj trdovratna. Oglje se tako drži nekoliko močneje, vendar bodo pri naslednjih umivanjih te umazanije odstranjene in oglje se bo spralo brez težav.

Proteza ima že samo po sebi določeno barvo in gre za umetni material, tako da oglje bo sproti odstranjevalo obloge in bo s tem vplivalo na barvo vaše proteze.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.

ZOBNA PASTA

Pri doziranju občasno zaradi temperaturnih razlik prihaja do težav s pumpico (predvsem iz toplega na hladno). V tovrstnih primerih svetujemo, da se embalažo zobne paste res močno pretrese, ter »udari« po dnu. To namreč omogoči mehanizmu, da ponovno začne delovati, ker je zobna pasta dozirana pod pritiskom (airless).

S tem namenom smo posneli tudi kratek video, kjer prikažemo postopek, kako bo zobna pasta pričela delovati: https://www.youtube.com/watch?v=u4QHR1YuLb4&feature=youtu.be

Do tovrstnih težav lahko torej pride pred prvo uporabo (ko pumpica še ni »izpumpana«), če se izdelek dalj časa ne uporablja (da se vsebina zobne paste v dozirki malo zasuši) ali pa če je prevelika temperaturna razlika (zopet se vsebina v pumpici zobne paste lahko malo zasuši) – vse pa rešimo na zgornji prikazan način.

Zobna pasta vsebuje aktivirano oglje, ki veže nase bakterije in s tem odstranjuje zobne obloge kar pa vpliva na lepšo barvo naših zob.

Zobna pasta naravno a efektivno preprečuje vnetje dlesni in jih okrepi, zmanjša občutljivost zob in celo omili zobobol.

V primeru, da imate zobni aparat je bolje z zobno pasto še počakati, ker lahko vpliva tudi na belino vaših zob. Ko pa aparat snamete, pa vam bosta pasta in oglje pomagala odstraniti nadležne rumene madeže, ki pogosto ostanejo za aparatom na zobeh.

Zobna pasta je primerna tudi za otroke od 3. leta naprej.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.

deo

Deodorant ne bo preprečil potenja, ker je to naravni proces. Bo pa nevtraliziral neprijetne vonjave, ki nastajajo ob razkroju bakterij.

Deodorant nanašamo s čistimi prsti ali s pripomočkom, katerega lahko po uporabi operete (na primer spodnji del naših ščetk z aktiviranim ogljem).

Razlog, da je deodorant v takšni obliki je zaradi higieničnosti. Deodoranti v stiku so izjemno nehigienični, ker se pri njih na robu nabirajo bakterije – torej ob vsakem nanosu nase nanašate tudi ravno tiste bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave.

Bolj ko se ga koža navadi dlje časa zdrži, kar potrjujejo tudi številne zadovoljne stranke.

Deodorant ne bo preprečil potenja, ker je to naravni proces. Bo pa nevtraliziral neprijetne vonjave, ki nastajajo ob razkroju bakterij.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.

Za izdelke je v skladu z zakonodajo RS narejena ocena varnosti kozmetičnega izdelka, ki jo izda analizni inštitut/laboratorij. V okviru ocene varnosti se kontrolira ustreznost embalaže, sestavin, postopka priprave, reakcij in uporabe izdelka, tako da je ob izdani pozitivni oceni izdelek primeren za uporabo oz. skladen z zakonodajo. Brez skladnosti s to regulativo se izdelka na trg ne sme ponuditi. 

Izdelana ocena varnosti izdelka je na koncu zaupen dokument, saj je v njem zaupana tudi natančna sestavinska struktura izdelka ter postopek izdelave. 

Naši izdelki so primerni tudi za nosečnice.

Naše izdelke lahko uporabljajo tudi otroci od 3. let naprej.

Naši izdelki so izdelani v Sloveniji.

Imate vprašanja, na katera vam nismo uspeli odgovoriti? Pišite naši Klavdiji na [email protected] – z veseljem vam bo pomagala.