Delimo zgodbo 33-letne Marjete, ki se od pubertete naprej bori s prekomernim potenjem.

Marjetina zgodba

Približno od pubertete dalje se soočam s prekomernim potenjem.

Na začetku se je prekomerno potenje pojavljalo samo v bolj stresnih situacijah, kot so testi, matura.. a z leti je postajalo vse huje.

Čeprav sem na primer samo nepremično sedela ob knjigah, je kljub temu pot tekel izpod pazduh po mojih rokah kar v potokih.

Ženska prekomerno potenje
11

Deodoranti, antiperspiranti, vpojne podloge...

Vsak dan sem se 2-3x tuširala in se vsaj 3-5x preoblekla. Po uri ali dveh sem bila spet za pod tuš.

Vedno sem imela mokre madeže pod pazduhami – vse do komolcev. To je bilo kljub deodorantom, antiperspirantom in vpojnim podlogam za pod pazduho, ki si jih takrat lahko kupil v dm-u.

Verjetno ne rabim razlagati, da je bilo neprijetno.

Še posebej, če je kdo opazil, da sem cela »prešvicana« in me vprašal, če sem slučajno ravno telovadila ali če mi je res tako vroče… V resnici me je večinoma zeblo, pa je pot kljub temu tekel z mene.

11

In seveda se je po kakšni uri ali dveh razvil tudi neprijeten vonj. Velikokrat zato nisem slekla plašča ali jakne, da se ne bi videli madeži pod pazduhami in tudi, da ne bi tako zaudarjalo… Zato sem se kot študentka vedno trudila, da bi v predavalnicah sedela daleč vstran od ostalih, če je le bilo mogoče.

Vedno sem imela s sabo vsaj eno rezervno majico iste barve, da ne bi kdo opazil, da sem se vmes preoblekla.

Zdravniki so mi povedali, da se prekomerno potim verjetno zaradi stresa ali hormonov… malo naj bi bilo tudi gensko pogojeno – in to je to. Nič kaj dosti mi ni koristilo. 

100€ na mesec zaradi prekomernega potenja

Za drage antipersiprante iz lekarne, katere sem imela vedno na zalogi, in za vpojne podloge, sem dala okrog 100 EUR vsak mesec.

Ampak žal mi antiperspiranti niti niso kaj dosti pomagali. Zdelo se mi je, da se je neprijeten vonj razvil malenkost kasneje kot bi se z navadnim deodorantom. Ampak potila se nisem nič manj.

Random kvadrat (8)
Botoks kot rešitev za prekomerno potenje?

Le dve možni rešitvi za prekomerno potenje?

Pogosto sem raziskovala, kakšne bi bile moje opcije in našla sem dve – botoks in kirurški poseg, pri kateremu ti odstranijo žleze znojnice.

Botoksa si nisem želela, saj deluje samo nekaj mesecev, potem pa moraš po novo dozo, ki pa ni prav poceni.

Lep čas sem razmišljala in se odločila za drugo možnost – se pravi, kirurški poseg.

Botoks kot rešitev za prekomerno potenje?

Boleč Kirurški poseg, ki je uspel samo napol

Poseg je zelo boleč, prav tako okrevanje. Takrat je vse skupaj stalo več kot 1000 EUR. Ampak to mi dejansko ni predstavljalo tako velika problema, ker sem se res veselila, da bo te nočne more končno konec.

Ampak seveda… nekaj tednov po posegu se je spet pojavilo prekomerno potenje. Kako je to mogoče?

Kirurg mi je takrat priznal, da med posegom očitno ni odstranil dovolj žlez znojnic in da se lahko čez pol leta ponovno naročim, da mi postopek brezplačno ponovi.

Na koncu sem bila tako razočarana, da se nisem odločila za tako boleč poseg – in kaj, če bo naslednjič spet šlo kaj narobe?

6

Problemi so ostali

Od takrat dalje sem uporabljala spet vse mogoče deodorante – malenkost manj sem se res potila, še vedno pa sem nosila s sabo rezervne majice, vedno sem v torbici imela deodorant in se v službi vsaj 1-2x dnevno preoblekla.

Ampak je kljub vsemu problem z neprijetnim vonjem ostajal.

Majice sem morala po kratkem času čisto zamenjati, saj so se zaradi mešanice potu in deodorantov hitro uničile. Z nobenim sredstvom pa ni šlo odstraniti vonja, ki se je po parih mesecih zažrl v tkanino.

6

Preizkušanje novega deodoranta

Karbonoirjev deodorant sem prvič kupila pač kar tako. Hotela sem preizkusiti nekaj njihovih izdelkov in sem svojemu naročilu dodala še deo.

Od njega nisem imela nobenih večjih pričakovanj. To je bil pač še en nov deodorant, ki me bo verjetno razočaral.

Zjutraj sem se namazala s tem deodorantom, se preko nasprejala še z običajnim deodorantom (da ja ne bi bilo kaj narobe) in še vedno sem s sabo v službo nosila rezervno majico in deodorant v spreju. 

naravni-deo-kvadrat (9)

Po kakšnem mesecu uporabe tega novega deodoranta, sem opazila, da si v službi že dolgo nisem rabila preobleči majice.

Tudi dodaten deodorant v moji torbici je ostajal nedotaknjen. Deodoranta v spreju v bistvu sploh nisem potrebovala, ker je Karbonoirjev bil dovolj.

Čeprav je včasih bilo vroče, se nisem nič kaj dosti potila. Neprijetnega vonja tudi že dolgo nisem zaznala… Isto majico bi lahko celo oblekla kar 2 dni zapored, ker sploh ni imela neprijetnega vonja. 

Najprej sem mislila, da se je očitno nekaj v mojem življenju spremenilo – mogoče imam manj stresa, mogoče so moji hormoni spet v ravnovesju…

V bistvu pa mi sploh ni bilo tako važno zakaj – važno je bilo samo, da je problem rešen – zdaj me celo ni sram dvigniti roke, koga objeti, sleči jakne… vse to, čemur sem se prej izogibala. 

Je to res vse zaradi novega deodoranta?

No, potem sem enkrat zjutraj pozabila nanesti deodorant in tako sem na neprijeten način ugotovila, da se nisem magično pozdravila prekomernega potenja, ampak da mi ta deodorant dejansko tako pomaga. 🙂

Na Karbonoirjevi spletni strani sicer piše, da njihov deodorant ne zavira potenja, ampak jaz se vsaj 80-90% manj potim, če ga nanesem. In to mi je čisto super, ker tako ali tako se malo moraš potiti. Samo naj bo v neki normalni, človeški meri.

naravni deodorant karbonoir
naravni deodorant karbonoir

Zakaj bi kdo kupoval tako "drag" deodorant?

V zadnjih 2 letih (odkar uporabljam Karbonoirjev deodorant) se sploh več ne obremenjujem s (prekomernim) potenjem. Potenje je postalo nekaj, kar se mi dogaja samo, ko športam in niti po tisem ne opazim, da bi kaj hudo smrdela. 

Kolegice so se mi nek dan čudile, zakaj kupujem tako »drag deodorant«, če pa so »normalni deodoranti« po 2, mogoče 3 EUR. Ok, ko so slišale, kaj vse sem dala skozi, so mi pritrdile, da ta Karbonoirjev deodorant res ni drag in da je vreden vsakega centa. 🙂

Sicer pa mi tako ali tako zdrži cel mesec – za razliko od deotov v spreju.

naravni deodorant karbonoir

Upam, da bo moja »izpoved« komu pomagala. Kolegice so me prepričale, da jo delim, ker je to neka takšna tema, o kateri je težko govoriti. No, pri meni se je vse dobro končalo.

Karbonoirjev deo pa priporočam vsem, ki radi lepo dišijo – ne samo tistim, ki se prekomerno potijo. :)”

Kaj pravijo ostali uporabniki karbonoir deodoranta?

Karmi
Karmi
Read More
Vse čestitke za tako dober deodorant. Ker veliko pretečem sem se že med samim tekom velikokrat zavohala, sedaj te bojazni ni več. Res sem vesela. Pri nas ga uporabljamo vsi.
Magda Ferlan
Magda Ferlan
Read More
Še noben deodotant doslej ni prenesel mojih živčnih izpadov pred javnim nastopanjem, razen Karbonoir. Še več, jaz in moja majica po 24 urah nimava (nikoli) popolnoma nobenega vonja razen kakšnih sledi sivke. Testirano dva tedna ob službi, faksu, selitvi in nasploh natlačenemu urniku, rezultati so (pri meni) neprimerljivi z ostalimi naravnimi ali komercialnimi deodoranti. Srečno še naprej!
Beno
Beno
Read More
Odlicen deodorant. Lepo pomirjajoce disi in na srajcah ne pusca nobenih sledi, povrhu vsega pa je se naraven. Priporocam vsem !
Aleksandra
Aleksandra
Read More
Diši! Imam pa tudi občutek, da se manj potim, ko ga uporabljam. Zdaj komaj vidim, kako agresivni so vsi ostali deodoranti, ker me po nanosu koža pod pazduhami res zapeče, ta naravni deodorant pa je nežen in prijeten 😊
Nastja
Nastja
Read More
Moram rečt, da je ta deo res bomba. Drugih deodorantov sploh ne uporabljam več. Sicer zgleda ta deo zelo drag, ampak zdrži res veliko dlje kot navaden deodorant v spreju. Poleg tega ga ne rabim skoraj nikoli čez dan ponovno nanašati, ker res ne smrdi, tudi če vmes kdaj “zašvicam”. Tako da super 👍
Petra
Petra
Read More
Sama sem bila malo skeptična, glede naravnih deodorantov, kjerkoli sem jih kupila od dm, muller, lekarna.) Zmeraj so bili prisotni tisti rumeni madeži na svetlih temnih oblačilih, sploh pa se to opazi poleti, ko imamo kratka rokava, potem je bil prisoten tisti švic vonj, ko res najbolj švicaš v službi… 🙂 Sedaj ko pa uporabljam deo. KN pa je vonj po švicu minimalen, diši lepo po sivki, namažem si ga celo po rokah, ko sem vozim s kolesom še skoz lepo dišim, pa na majicah ni več rumenih flekov…. TOP TOP TOP Tole je top deodorant, ga ne zamenjam za nobenega VEČ EVER.
Ana Čufer
Ana ČuferDržavna prvakinja v gorskem teku
Read More
Kot športnica, ki se še dodatno nenormalno poti, je zame deodorant res pomemben izdelek in je tudi edini, pri katerem sem zelo izbirčna. Sama sem preizkusila že vrsto deodorantov. Nekaj je vedno šlo narobe. Ali so puščali madeže ali se je še vedno pojavil neprijeten vonj ali pa so bili preveč agresivni. Tako sem tudi Kn naravni deodorant preizkusila malo z rezervo in kar nisem mogla verjeti, da deluje. Po jutranjem nanosu mi zdrži cel dan in ne pušča nobenih madežev. Tudi ne morem se načuditi prijetnemu vonju.
Previous
Next
deo

Naravni deodorant

13,49 €

P.S.: Če naročiš zdaj, ga odpošljemo že jutri zjutraj!
P.P.S: 30-dnevna garancija – v malo verjetnem primeru, da z deodorantom ne boste zadovoljni, vam vrnemo denar!
30-dnevna-garancija (500x500) (1)

30-DNEVNA GARANCIJA 
Se bojiš, da ti deodorant ne bo ustrezal? Ne skrbi! V malo verjetnem primeru, da z deodorantom ne boste zadovoljni, vam vrnemo denar!

Te zanima še več o Kn deodorantu?

DRUGI ČLANKI

Kaj je “konjac”?

V članku boste izvedeli: Kaj je konjac Kaj so konjac gobice Namen uporabe Karbonoir konjac gobice konjac Konjac je korenina rastline Amorphophallus, ki spada v družino

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.