Novo: Konjac gobica za obraz

Je aktivno oglje za beljenje zob lahko nevarno?

aktivno oglje za beljenje zob

Začnimo na začetku. Kaj sploh je aktivno oglje za beljenje zob?

Gre za oglje iz kokosovih lupin, ki ima izredno učinkovite lastnosti v naravni negi in kozmetiki.

Bistvo prašnatega sredstva je kompozicija materiala, ki ima tako majhne delce, da lahko pridejo absolutno povsod.

Zaradi tega dejstva ima med drugim izjemne učinke tudi na zobe. Iz njih absorbira vse nečistoče, saj se z njimi poveže, pri izpiranju zob z vodo pa odpade. Na ta način za seboj pusti bolj čisto, belo in lepo površino.

Aktivno oglje za beljenje zob je svetovni splet preko viralnih vsebin preplavilo v začetku leta 2017. Na Youtube, Facebook, Pinterest in Instagram so zaokrožile slike in videi blogerjev, ki so atraktivno črno sredstvo nanašali na svoje zobe in po izpiranju z vodo pa zasijali z bleščečim nasmehom.

Kako nevarno je v resnici oglje za beljenje zob?

V začetku meseca je v Angliji BBC povzel raziskavo, ki pravi, da je aktivno oglje za vas slabo: https://www.bbc.com/news/health-48216116

Tudi v Slovenji so novico iz Anglije naši mediji zagrabili z največjim veseljem:

Na podlagi vsega zapisanega predpostavljamo, da bodo naše stranke kar nekoliko zmedene. Nekdo jim bo moral razložiti zakaj pa je oglje Karbonoir njim pobelilo nasmeh in odstranilo obloge ter zobni kamen.

Naši rezultati in moderne neodvisne raziskave namreč kažejo povsem drugačno sliko.
Seveda je tudi nekaj slabih izkušenj, te pa se nanašajo predvsem na uporabnike, ki so predpostavljali, da bo njihov nasmeh zasijal zvezdniški kot v Hoolywood-u že po prvi uporabi.

Razmišljamo: Kdaj in kako pa bi lahko bilo aktivno oglje za beljenje zob zares nevarno?

Prepričani smo, da si novice znanstveniki niso kar izmislili, zato smo se tudi pri nas odločili dobro razmisliti o tem, kaj jih je lahko pripeljalo do slabih rezultatov. Našli smo naslednje krivce:

1. Agresivno ščetkanje

Agresivno ščetkanje lahko poškoduje sklenino in dlesni. Naš preizkušen nasvet je, da se aktivirano oglje uporablja po posebni KARBO-metodi. 

Količino oglja na zmočeni zobni ščetki zgolj nanesemo na zobe ter zob še ne ščetkamo ali pa jih ščetkamo zelo malo. 

Nanos pustimo na zobeh vsaj 15 minut (najboljše pa kar čez noč), nato pa zobe s krtačko samo nežno počistimo, vse skupaj izpljunemo ter speremo z vodo. 

Ta nanos je namreč popolnoma neabraziven, nase pa vseeno veže bakterije in nečistoče ter učinkovito odstranjuje zobni kamen.

2. Neprimerna zobna ščetka

Kot vemo je za učinkovito in nežno nego dlesni pomembna tudi trdota zobne ščetke. 

Časi, ko so vsi priporočali izredno trde zobne ščetke s katerimi smo zdrgnili cele dlesni (v veri, da bodo postale močnejše), so mimo! 

Pomembno je, da so ščetine zobne ščetke mehke, dolge in nežne na dotik.

Ko nanesemo oglje, običajna zobna ščetka postane še gostejša in pogosto pregroba, medtem ko so naše zobne ščetke primerne ravno za uporabo z aktiviranim ogljem, saj so ščetine redkejše in prevlečene z aktiviranim ogljem.

3. Slaba kakovost oglja

Obstajata namreč dve vrsti aktiviranega oglja: bambusovo oglje, ki je kot material poceni in manj kvaliteten ter kokosovo oglje. 

Tudi kokosovo oglje ni garantirano vedno kakovostno! Kakovost le tega je odvisna od proizvodnega obrata – torej od tehnologije, standardov izdelave, načina obdelave kokosovih lupin ter znanja. 

Da je aktivirano oglje Karbonoir res varno in primerno za zahtevno dentalno uporabo jamčimo tudi s tem, da je že od samega procesa proizvodnje pregledano in certificirano po kriterijih certifikata food grade, kar pomeni da ustreza ne le kozmetični uporabi temveč je primerno tudi za zauživanje (kot prehranski dodatek).

Spodnje ponudbe pa naprimer prihajajo s Kitajske:

kitajsko oglje 3
kitajsko oglje 2
kitajsko oglje 1

Ampak ali se ima res kdo tako malo rad, da bi svoje zdravje in počutje zaupal izdelkom, ki stanejo manj kot je cena pošiljke v Sloveniji?

Velikost delcev je v nekaterih vrstah aktiviranih ogelj prevelika, kar se kaže v tem, da je oglje zelo grobo (tudi kot pesek).

Pravilno je, da je velikost delcev kontrolirana v vsaki seriji izdelave ter preizkušena predvsem za namen zauživanja ter dentalne uporabe.

Certificiranje je seveda drago in zahtevno, zato ga večina proizvajalcev oglja (predvsem z daljnega vzhoda) ne izvaja.

4. Slaba Zobna pasta z ogljem

Zadnja napaka je enačenje zobne paste z aktiviranim ogljem z aktiviranim ogljem v prahu.

Problem zobnih past je v tem, da vsebujejo veliko dodanih kemikalij, ki so za nas in naše zobe škodljive in veliko bolj abrazivne kot samo oglje.

Velikokrat raziskave pokažejo, da sploh ne vsebujejo aktiviranega oglja, ampak črno barvilo.

Karbonoir aktivirano oglje ni v obliki paste temveč v obliki prahu, zato mu nismo dodajali nobenih umetnih sestavin.

PS: Razumemo pa, da je zobna pasta veliko bolj praktična od oglja v prahu in zato bomo kmalu tudi pri nas začeli tudi z razvojem takšnega izdelka –  ki pa bo 100 % naraven, izredno učinkovit in bo vseboval zadostno količino najkvalitetnejšega aktiviranega oglja iz kokosovih lupin. Želimo si namreč izdelati najboljšo zobno pasto na svetu.
(prej vam je ne ponudimo) 🙂

Kaj pa aktivno oglje za beljenje zob v Sloveniji?

V Sloveniji se nas je po izbruhu viralnih vsebin leta 2017, povezalo nekaj posameznikov, ki smo začutili, da ne gre le za spletni trend temveč za dejansko zelo učinkovito naravno sredstvo. Ustanovili smo podjetje Karbonoir d.o.o. z namenom, da ljudem pomagamo do večje samozavesti in boljše samopodobe. Na povsem naraven in varen način.

Začetni iziv podjetja Karbonoir?

Takoj nam je postalo jasno, da bo ena največjih težav panoge zagotavljanje kvalitetnega osnovnega materiala. Zaradi velikega povpraševanja je namreč trg poplavilo nekvalitetno in nepreverjeno oglje. Največkrat je trg ponudil kar običajno oglje ali oglje iz bambusa. Takšno oglje ima drugačno strukturo in učinkovitost.

Za nas to ni bilo sprejemljivo, zato smo si zagotovili lastno distribucijo kokosovil lupin iz Filipinov ter procesirni laboratorij v Angliji.

Zaradi tega lahko zagotavljamo neoporečno snov, ki jo pred pakiranjem v Sloveniji še enkrat pregledamo in preverimo.

Zaključek?

Imejte se radi ter veliko se smejte. 🙂 Če uporabljate aktivno oglje za beljenje zob Karbonoir ste lahko popolnoma brez strahu, dilem in bojazni.

ZANIMIVO: Tudi veliko naših prednikov in celo staršev ter starih staršev, si je zobe umivalo kar s pepelom. To je zelo učinkovito preprečevalo nastajanje bakterij v ustni votlini in ob tem zagotavljalo lepše in bolj zdrave zobe.

DRUGI ČLANKI

Še 30,00  € do brezplačne poštnine!
Vaša košarica je prazna...

Za ogled ponudbe skočite v spletno trgovino.