BLOG

Lepota

7 živil za mladostno kožo po 40. letu

Staranje kože in prezgodnje nastajanje gubic ima več vzrokov – marsikaj pa lahko naredimo že z manjšimi spremembami v prehrani. V članku vam predstavimo 7 živil, ki bodo koži pomagale ohraniti elastičnost in sijaj tudi po 40. letu!

Read More »
Zdrav življenjski slog

Teh 5 živil je slabših za zobe kot sladkarije

Vsak otrok ve, da so sladkarije slabe za zobe. Obstajajo pa živila, ki lahko naše zobe poškodujejo celo bolj kot sladkor v navadnih sladkarijah. V članku predstavimo 5 živil, katerih se je potrebno izogibati, če želimo svoje zobe zaščititi pred zobno gnilobo in drugimi težavami. (V redu, smo samo ljudje – če se pod nobenim pogojem ne želite odreči tem živilom, imam na koncu te objave tudi nekaj nasvetov, kako lahko zmanjšate negativni vpliv teh živil.)

Read More »
Bolezni in težave

Krvavenje dlesni: 6 nasvetov za zdravljenje in preprečevanje

Ali med umivanjem zob pljuvate kri? Tega nikakor ne gre ignorirati – v večini primerov je krvavenje dlesni simptom vnetja dlesni, ki lahko vodi do k izgubi zob in vseh dolgotrajnih in dragih postopkov, ki so zaradi tega potrebni. Krvavenje dlesni se ne bo popravilo samo od sebe, zato je pomembno, da ukrepamo čimprej.

Read More »
Izkušnje uporabnikov

Prekomerno potenje: Marjetina zgodba

Tuširanje večkrat na dan, preoblačenje, deodoranti, antiperspiranti, vpojne podloge… Kakšno je življenje s prekomernim potenjem in ali rešitev sploh obstaja?

Read More »
Oče in sin umivata zobe
Zdrav življenjski slog

7 idej za zabavno umivanje zobkov vašega malčka

Odpor do umivanja zob v zgodnjih letih lahko pomeni slabo skrb za ustno higieno skozi celo življenje. Če poskrbimo, da bo umivanje zob za našega malčka nekaj zabavnega, bo to navado najverjetneje ohranil tudi pozneje. V članku smo za vas pripravili 7 idej kako lahko umivanje zobk postane nadvse zabavno opravilo!

Read More »